Grilovaná pizza v 6 verzích
- Celková doba 50 min
- 20 min
Příprava - 30 min
Vaření - 0 min
Chlazení
Kompatibilní spotřebiče (1)
Přísady
6 os.
600 g Chlebové těsto
2 pl. Olivový olej
1 Pizza se sýrem brie a lanýži:
2 čl Hustá crème fraîche
1 čl Lanýžový olej
Sůl, pepř
25 g Sýr brie
30 g Žampióny (asi 1 střední)
2 Pizza se sušenými rajčaty, kozím sýrem a sušenou šunkou:
30 g Kozí sýr, např. váleček kozího sýru
25 g Cherry rajčata (asi 2)
20 g Sušená šunka
1 pl. Pesto se sušenými rajčaty
3 Pizza se salámem chorizo a červenou cibulí:
10 g Červená cibule (asi osminka)
15 g Pikantní chorizo (3 tenké plátky)
1 pl. Rajčatová omáčka s bazalkou
4 Pizza s ricottou, fetou a špenátem:
2 čl Ricotta
25 g Sýr feta
20 g Baby špenát
5 Pizza s fíky, parmazánem a rozmarýnem:
50 g Čerstvý fík (asi 1)
1 sní. Nasekaný rozmarýn
30 g Hoblinky parmazánu
6 Pizza s artyčoky a burratinou:
20 g Konzervovaná srdíčka artyčoků
1 pl. Bazalkové pesto
60 g Burratina (asi půlka burratiny)
15 g Rukola
Příprava
Fáze 1 /4
Chlebové těsto rozkrájejte na porce o hmotnosti 100 g, vyválejte kruhy v průměru 17 cm a potřete je z obou stran olivovým olejem.
Fáze 2 /4
Připravte si přísady na pizzu: 1. Smíchejte crème fraîche (kysaná smetana) s lanýžovým olejem, solí a pepřem. Nakrájejte sýr brie a houby na proužky. 2. Nakrájejte kozí sýr a cherry rajčata na plátky a sušenou šunku na proužky. 3. Oloupejte a nakrájejte červenou cibuli na jemno. Nakrájejte chorizo salám na poloviny. 4. Rozdrobte sýr feta. 5. Omyjte fíky a nakrájejte je na kulaté plátky. Natrhejte snítky rozmarýnu. 6. Artyčoky nakrájejte na kousky.
Fáze 3 /4
Otevřete gril OptiGrill v poloze barbecue. Boční termostat nastavte na polohu 4. Po předehřátí přístroje položte 1 kruh těsta na každou grilovací desku a grilujte jej po dobu 5 minut. Kruh těsta otočte, přidejte vybrané suroviny a grilujte dalších 5 minut. Navrch na pizza těsto:
Fáze 4 /4
1. Rozetřete smetanu a přidejte sýr brie a plátky hub. 2. Rozetřete pesto, přidejte plátky rajčat, kozí sýr a sušenou šunku. 3. Rozetřete rajčatovou omáčku, plátky cibule a chorizo. 4. Rozetřete sýr ricotta, přidejte sýr feta a listy špenátu. Dochuťte solí a pepřem. 5. Těsto posypte hoblinkami parmazánu, přidejte plátky fíků, rozmarýn a pepř. 6. Na těsto rozetřete pesto a přidejte artyčoky. Před podáváním přidejte sýr burratina a posypte rukolou.