Bezlepkové brownie
- Celková doba 45 min
- 10 min
Příprava - 35 min
Vaření - 0 min
Chlazení
Přísady
8 os.
175 g Mléčná čokoláda 39%
120 g Máslo nesolené
3 Vejce
50 g Cukr přírodní
1 čl Vanilkový extrakt přírodní
1 špet. Jedlá soda
1 špet. Fleur de sel
60 g Rýžová mouka
20 g Kakaový prášek neslazený
100 g Pekanový ořech
50 g Kousky hořké čokolády
Příslušenství
Pánev Rendlík
Příprava
Fáze 1 /7
Nakrájejte čokoládu a máslo na kousky, poté je vložte do kastrolu. Zahřejte kastrol na velmi mírném ohni a rozpusťte čokoládu s máslem, přičemž pravidelně míchejte dřevěnou lžící.
Fáze 2 /7
Předehřejte troubu na 180 °C.
Fáze 3 /7
Ve velké míse prošlehejte vejce, cukr a vanilku, dokud nevznikne pěnová směs. Přidejte rozpuštěnou směs čokolády a másla. Promíchejte. Přidejte jedlou sodu, sůl, rýžovou mouku a kakao. Promíchejte stěrkou, dokud nevznikne hladké těsto.
Fáze 4 /7
Hrubě nasekejte pekanové ořechy a dvě třetiny přidejte do směsi spolu s dvěma třetinami kousků čokolády.
Fáze 5 /7
Těsto nalijte do pánve, povrch uhlaďte a posypte zbývajícími ořechy a kousky čokolády. Pečte přibližně 25 minut.
Fáze 6 /7
Po dopečení nechte vychladnout a poté dejte do lednice.
Fáze 7 /7
Nakrájejte a podávejte pomocí dřevěné nebo silikonové stěrky. Dobrou chuť!
