Nadýchané japonské suflé lívance - recept Hrnce a pánve | Tefal
Tefal
Recept od Tefal

Nadýchané japonské suflé lívance

ratings.0

- /5 -

  • Celková doba 24 min
  • Příprava
    20 min
  • Vaření
    4 min
  • Chlazení
    0 min

Přísady

5 os.

  • 2 Žloutky

  • 12 cl Mléko

  • 150 g Hladká mouka

  • 2 čl Kypřicí prášek

  • 4 Bílky

  • 30 g Krupicový cukr

Příprava

Fáze 1 /8

V míse smíchejte žloutky a mléko. Přidejte mouku a kypřicí prášek a poté znovu promíchejte, dokud nevznikne hladké a rovnoměrné těsto. Dejte stranou.

  • 2 Žloutky
  • 12cl Mléko
  • 150g Hladká mouka
  • 2čl Kypřicí prášek

Fáze 2 /8

Pomocí mixéru vyšlehejte bílky do tuha. Jakmile začnou pěnit, postupně přidávejte krupicový cukr, dokud nevznikne sníh.

  • 4 Bílky
  • 30g Krupicový cukr

Fáze 3 /8

Pomocí pružné stěrky jemně vmíchejte sníh do první směsi, přičemž dbejte na to, aby bílky nespadly. Jakmile je směs hladká a nadýchaná, těsto je připravené.

Fáze 4 /8

Předehřejte pánev na více lívanců na střední teplotu a počkejte, až se Thermo-signal zcela zbarví do červena.

Fáze 5 /8

Potřete povrch olejem pomocí kuchyňského papíru. Do každé prohlubně přidejte velkou lžíci těsta a poté snižte teplotu, aby se lívance opékaly.

Fáze 6 /8

Pokud je pánev příliš horká, rychle zhnědnou a střed nebude dostatečně propečený. Během opékání upravujte teplotu. Počítejte s 2 minutami na každou stranu.

Fáze 7 /8

Po opékání je položte na mřížku a nechte vychladnout. Pokračujte v opékání se zbývajícím těstem.

Fáze 8 /8

Konzumujte ihned po přípravě!

Podobné recepty

Tefal
Tefal
27 min

Čokoládové suflé

ratings.NaN

Nadýchané japonské suflé lívance - recept Hrnce a pánve | Tefal
Čokoládové suflé