Nadýchané japonské suflé lívance
- Celková doba 24 min
- 20 min
Příprava - 4 min
Vaření - 0 min
Chlazení
Přísady
5 os.
2 Žloutky
12 cl Mléko
150 g Hladká mouka
2 čl Kypřicí prášek
4 Bílky
30 g Krupicový cukr
Příprava
Fáze 1 /8
V míse smíchejte žloutky a mléko. Přidejte mouku a kypřicí prášek a poté znovu promíchejte, dokud nevznikne hladké a rovnoměrné těsto. Dejte stranou.
Fáze 2 /8
Pomocí mixéru vyšlehejte bílky do tuha. Jakmile začnou pěnit, postupně přidávejte krupicový cukr, dokud nevznikne sníh.
Fáze 3 /8
Pomocí pružné stěrky jemně vmíchejte sníh do první směsi, přičemž dbejte na to, aby bílky nespadly. Jakmile je směs hladká a nadýchaná, těsto je připravené.
Fáze 4 /8
Předehřejte pánev na více lívanců na střední teplotu a počkejte, až se Thermo-signal zcela zbarví do červena.
Fáze 5 /8
Potřete povrch olejem pomocí kuchyňského papíru. Do každé prohlubně přidejte velkou lžíci těsta a poté snižte teplotu, aby se lívance opékaly.
Fáze 6 /8
Pokud je pánev příliš horká, rychle zhnědnou a střed nebude dostatečně propečený. Během opékání upravujte teplotu. Počítejte s 2 minutami na každou stranu.
Fáze 7 /8
Po opékání je položte na mřížku a nechte vychladnout. Pokračujte v opékání se zbývajícím těstem.
Fáze 8 /8
Konzumujte ihned po přípravě!