Filety z lososa s pistáciovým pestem a rizotem - recept Hrnce a pánve | Tefal
Tefal
Recept od Tefal

Filety z lososa s pistáciovým pestem a rizotem

ratings.0

- /5 -

  • Celková doba 55 min
  • Příprava
    25 min
  • Vaření
    30 min
  • Chlazení
    0 min

Přísady

4 os.

  • 25 g Loupané, pražené, nesolené pistácie

  • 0.5 Citron (šťáva)

  • 1 strou. Oloupaný česnek

  • 2 pl. Strouhaný parmazán

  • 0.75 svazek Petrželka

  • 0.5 svazek Koriandr

  • 25 cl Voda

  • 7.5 cl Olivový olej

  • 4 plátek Losos (150 g každý)

  • 1 strou. Rozdrcený česnek

  • 2 pl. Rostlinný olej

  • 1 Malá bílá cibule

  • 100 g Fenykl

  • 20 g Máslo

  • 3 pl. Olivový olej

  • 200 g Rýže Arborio

  • 10 cl Bílé víno

  • 60 cl Zeleninový vývar

  • 60 g Strouhaný parmazán

  • 10 cl Voda

  • 200 g Šlehačka

  • 2 pl. Nasekaná petrželka

  • Sůl, pepř

  • 40 g Drcené pistácie

Příprava

Fáze 1 /7

Připravte si pesto. Všechny ingredience na pesto smíchejte v misce. Pomocí ručního mixéru nebo klasického mixéru rozmixujte do hladka.

  • 25g Loupané, pražené, nesolené pistácie
  • 0.5 Citron (šťáva)
  • 1strou. Oloupaný česnek
  • 2pl. Strouhaný parmazán
  • 0.75svazek Petrželka
  • 0.5svazek Koriandr
  • 25cl Voda
  • 7.5cl Olivový olej

Fáze 2 /7

Připravte si rizoto. Cibuli oloupejte a nakrájejte na kostičky. Nakrájejte fenykl.

  • 1 Malá bílá cibule
  • 100g Fenykl

Fáze 3 /7

Na pánvi rozehřejte třetinu olivového oleje a máslo. Na středním plameni restujte cibuli, dokud nebude průhledná, ale nesmí zhnědnout. Přidejte rýži a promíchejte, aby se obalila máslem (1 minuta). Rýži zalijte bílým vínem a nechejte zcela zredukovat. Zalijte třetinou zeleninového vývaru a na mírném ohni za stálého míchání vařte. Pokračujte v přilévání vývaru, který bude rýže postupně absorbovat, a vařte asi 18 minut. Po uvaření by rýže měla být mírně al dente. Stáhněte z ohně a přikryté dejte stranou.

  • 1 Malá bílá cibule
  • 20g Máslo
  • 3pl. Olivový olej
  • 200g Rýže Arborio
  • 10cl Bílé víno
  • 60cl Zeleninový vývar

Fáze 4 /7

Lososa opláchněte v čisté vodě. Osušte jej čistou utěrkou nebo papírovým ubrouskem. Rybu ochuťte špetkou mořské soli Fleur de Sel a pepřem.

  • 4plátek Losos (150 g každý)
  • Sůl, pepř

Fáze 5 /7

Rozehřejte 24cm pánev na vysokou teplotu a před restováním surovin vyčkejte, dokud ukazatel Thermo-Signal zcela nezčervená. Do nádoby nalijte olej. Přidejte lososa kůží dolů. Nechejte 4 minuty opékat. Lososa otočte a opékejte další 3 minuty. Můžete snížit teplotu.

  • 4plátek Losos (150 g každý)
  • 3pl. Olivový olej

Fáze 6 /7

Zahřejte pánev s uvařenou rýží na střední teplotu. Přidejte vodu a míchejte, aby rýže změkla. Přidejte nastrouhaný parmazán. Nechejte prohřát a poté přidejte šlehačku. Míchejte, dokud nedojde k mírnému varu. Přidejte pepř a dochuťte.

  • 200g Rýže Arborio
  • 60g Strouhaný parmazán
  • 10cl Voda
  • 200g Šlehačka

Fáze 7 /7

Rizoto nandejte lžící na talíře a na něj položte lososa. Navrch naneste pistáciové pesto a posypte drcenými pistáciemi. Ihned podávejte.

  • 40g Drcené pistácie

Podobné recepty

Tefal
Tefal
25 min

Filet lososa s rukolovým pestem

ratings.NaN

Filety z lososa s pistáciovým pestem a rizotem - recept Hrnce a pánve | Tefal
Filet lososa s rukolovým pestem
Tefal
Tefal
18 min

Paštika z lososa s wasabi

ratings.NaN

Filety z lososa s pistáciovým pestem a rizotem - recept Hrnce a pánve | Tefal
Paštika z lososa s wasabi
Tefal
Tefal
6 min

Zelené pesto s pistáciemi

ratings.NaN

Filety z lososa s pistáciovým pestem a rizotem - recept Hrnce a pánve | Tefal
Zelené pesto s pistáciemi
Tefal
Tefal
23 min

Rolky z mořského jazyka s pestem

ratings.NaN

Filety z lososa s pistáciovým pestem a rizotem - recept Hrnce a pánve | Tefal
Rolky z mořského jazyka s pestem
Tefal
Tefal
25 min

Kuřecí špízy s pestem

ratings.NaN

Filety z lososa s pistáciovým pestem a rizotem - recept Hrnce a pánve | Tefal
Kuřecí špízy s pestem