Falešná žebírka bez kosti se sladkou grilovací omáčkou - recept OptiGrill + | Tefal
Tefal
Recept od Tefal

Falešná žebírka bez kosti se sladkou grilovací omáčkou

ratings.0

- /5 -

  • Celková doba 15 min
  • Příprava
    15 min
  • Vaření
    0 min
  • Chlazení
    0 min

Přísady

4 os.

  • Vepřové

  • Mleté chilli a mletá hořčice

  • Sušená cibule

  • Sušený česnek

  • Grilovací omáčka

  • Jemná meruňková marmeláda bez kousků

  • Francouzská hořčice

Příprava

Fáze 1 /5

Hovězí plátky nakrojte podélně na horní straně a rozložte je. Maso rozklepejte, aby bylo rovnoměrně silné. Zhruba v polovině masa udělejte v rozestupech 2,5 cm zářezy, aby se maso začalo podobat žebírkům.

  • plátek Vepřové
  • čl Mleté chilli a mletá hořčice
  • čl Sušená cibule
  • pl. Grilovací omáčka
  • pl. Jemná meruňková marmeláda bez kousků
  • pl. Francouzská hořčice

Fáze 2 /5

Smíchejte chilli, hořčici, cibuli a česnek se solí a pepřem. Touto směsí koření potřete celý povrch masa. Nechte je marinovat 30 minut.

Fáze 3 /5

Zatím smíchejte grilovací omáčku s džemem a hořčicí, aby byla směs dobře rozmíchaná.

Fáze 4 /5

Směs ohřívejte 60 sekund na nejvyšší stupeň v mikrovlnné troubě. Vezměte 2 polévkové lžíce (30 ml) této omáčky a potřete jí maso. Zbytek omáčky si ponechejte.

Fáze 5 /5

Zapněte gril. Zvolte na grilu příslušný program a stiskněte tlačítko OK. Pak pokračujte tímto postupem: Vepřové maso vyndejte z grilu a zakryjte fólií. Nechte je marinovat 5 minut. Nyní nakrájejte maso podél zářezů, abyste vytvořili několik „žebírek“. Maso podávejte se zbytkem omáčky.