Baklava v Easy Fry
- Celková doba 40 min
- 20 min
Příprava - 20 min
Vaření - 0 min
Chlazení
Kompatibilní spotřebiče (20)
Tichá horkovzdušná fritéza Tefal Easy Fry Silence EY552DE0 Nerezová ocel Horkovzdušná fritéza Tefal Easy Fry Silence 7L EY846HE0 Tmavě šedá Největší duální horkovzdušná fritéza Tefal 11 litrů EY9428E0 Easy Fry Dual XXL Horkovzdušná fritéza Tefal Easy Fry & Grill 2v1 Precision EY505815 Černá Objevte celou řadu Zobrazit více - Objevte celou řadu -
Přísady
4 os.
25 cl Voda
200 g Cukr
1 tyč. Skořice
1 pl. Citronová šťáva
0.5 sáč. Pláty filo těsta
70 g Máslo
3 pl. Slunečnicový olej
150 g Pistácie
Příprava
Fáze 1 /6
Na výrobu sirupu: v hrnci smíchejte vodu, cukr a tyčinku skořice. Přiveďte k varu a vařte, dokud se cukr úplně nerozpustí. Přidejte 2 nebo 3 kapky citronové šťávy, abyste zabránili krystalizaci. Nechte vychladnout.
Fáze 2 /6
Máslo rozpusťte v mikrovlnné troubě a dejte stranou.
Fáze 3 /6
Plátky filo těsta rozválejte na pracovní ploše a srolujte do jednoho bloku. Poté nakrájejte na plátky silné jako prst.
Fáze 4 /6
Plech lehce naolejujte a navrch položte plátky baklavy. Rozpuštěné máslo smíchejte se slunečnicovým olejem, v případě potřeby odstraňte z másla pěnu. Touto směsí přelijte plátky baklavy. Začněte vařit.
Fáze 5 /6
Jakmile jsou baklavy uvařené a jsou zlaté a křupavé, jemně je pokapejte vychladlým sirupem.
Fáze 6 /6
Posypte drcenými pistáciemi a každý kousek ozdobte lžící husté smetany.