Dosa (indické palačinky)
- Celková doba 4 hod. 6 min
- 5 min
Příprava - 1 min
Vaření - 4 hod.
Chlazení
Kompatibilní spotřebiče (11)
Přísady
4 os.
120 g Basmati rýže
120 g Bílá čočka
70 cl Voda
40 g Lepkavá rýžová mouka
0.5 čl pískavice řecké seno
0.5 čl Moučkový cukr
0.5 pl. Jedlá soda
50 cl Voda
Neutrální olej na vaření
Příprava
Fáze 1 /6
Připravte těsto. V nádobě smíchejte rýži, čočku a pískavici. Dobře opláchněte a sceďte.
Fáze 2 /6
Do nádoby s rýží, čočkou a pískavicí nalijte 700 ml vody, promíchejte, přikryjte a nechte všechny ingredience 2 hodiny máčet.
Fáze 3 /6
Po uplynutí této doby dobře sceďte.
Fáze 4 /6
Do mísy mixéru nasypte rýži, čočku a pískavici a zbytek ingrediencí kromě oleje. Zavřete víko a mixujte do hladka.
Fáze 5 /6
Předehřejte troubu na nejnižší stupeň po dobu 15 minut, poté ji vypněte a vložte nádobu dovnitř na 2 hodiny.
Fáze 6 /6
Na pánev nalijte naběračku těsta, poté snižte teplotu a těsto rozetřete. Na palačince dosa se vytvoří malé dírky. Vařte na středním plameni, dokud se na vrchu neuvaří. Otočte palačinku a vařte několik sekund nebo minut, poté ji ohněte.