Skořicová brioška - recept Hrnce a pánve | Tefal
Tefal
Recept od Tefal

Skořicová brioška

ratings.0

- /5 -

  • Celková doba 3 hod. 55 min
  • Příprava
    30 min
  • Vaření
    25 min
  • Chlazení
    3 hod.

Přísady

2 os.

  • Těsto na briošku:

  • 200 g Mouka na pečení

  • 30 g Cukr krupice

  • 1 čl Skořice

  • 1 špet. Sůl

  • 9 g Čerstvé droždí

  • 7.5 cl Plnotučné mléko

  • 75 g Celá vejce

  • 30 g Změklé máslo

  • Náplň:

  • 80 g Změklé máslo

  • 80 g Hnědý cukr

  • 1 čl Skořice

  • 1 Žloutek

  • Citronová poleva:

  • 0.5 Citron

  • 30 g Moučkový cukr

  • 50 g Tavený sýr

Příslušenství

  • Hrnec/kastrol
    Hrnec/kastrol

Příprava

Fáze 1 /8

Příprava těsta na briošku: Dejte mouku, cukr a skořici do mísy kuchyňského robotu. Přidejte sůl na jednu stranu a kypřicí prášek na druhou, aby se nesměsily. Začněte míchat, přidejte mléko a poté celá vejce. Hněťte, dokud těsto nebude hladké a jednotné. Poté přidejte máslo a znovu hněťte, dokud se nevsákne, a pokračujte v hněcení dalších 5 minut.

  • 200g Mouka na pečení
  • 30g Cukr krupice
  • 1čl Skořice
  • 1špet. Sůl
  • 9g Čerstvé droždí
  • 7.5cl Plnotučné mléko
  • 75g Celá vejce
  • 30g Změklé máslo

Fáze 2 /8

Z těsta vytvořte kouli a vložte ji do mísy přikryté vlhkou utěrkou. Nechte kynout minimálně 1 hodinu a 30 minut, ideálně při 25 °C, dokud těsto nezdvojnásobí objem.

Fáze 3 /8

Vyjměte těsto a ručně jej prohněťte, aby se odstranil vzduch. Pro snadnější tvarování jej vložte na 15 minut do lednice.

Fáze 4 /8

Mezitím si připravte polevu. V misce vyšlehejte máslo s hnědým cukrem a skořicí. Těsto položte na lehce pomoučenou plochu. Vyválejte obdélník o rozměrech přibližně 35 x 20 cm a potřete ho skořicovým máslem. Srolujte těsto do tvaru válce a dejte na 15 minut chladit.

  • 80g Změklé máslo
  • 80g Hnědý cukr
  • 1čl Skořice

Fáze 5 /8

Vyjměte těsto srolované do tvaru válce a nakrájejte jej na šest plátků. Položte 3 plátky vedle sebe do každé mini zapékací formičky a nechte těsto kynout 1 hodinu při pokojové teplotě.

Fáze 6 /8

Předehřejte troubu na 180 °C.

Fáze 7 /8

Potřete plátky briošky zbytkem vejce a pečte 25 minut.

  • 1 Žloutek

Fáze 8 /8

Příprava citronové polevy: Vymačkejte citronovou šťávu. Dejte všechny ingredience do misky a šlehejte několik minut, dokud směs nebude hladká. Jakmile budou plátky briošky teplé nebo zcela vychladlé, přelijte je polevou.

  • 0.5 Citron
  • 30g Moučkový cukr
  • 50g Tavený sýr

Podobné recepty

Tefal
Tefal
28 hod. 33 min

Mini briošky ve tvaru jablek

ratings.NaN

Skořicová brioška - recept Hrnce a pánve | Tefal
Mini briošky ve tvaru jablek
Tefal
Tefal
45 min

Briošky ve vajíčku s pečeným podzimním ovocem

ratings.NaN

Skořicová brioška - recept Hrnce a pánve | Tefal
Briošky ve vajíčku s pečeným podzimním ovocem
Tefal
Tefal
15 min

Francouzské toastové tyčinky

ratings.NaN

Skořicová brioška - recept Hrnce a pánve | Tefal
Francouzské toastové tyčinky