Chorizo kroketky
- Celková doba 1 hod. 35 min
- 30 min
Příprava - 5 min
Vaření - 1 hod.
Chlazení
Přísady
4 os.
80 g Chorizo
40 g Španělský sýr (Queso manchego)
35 g Máslo
200 g Mouka
20 cl Mléko
0.5 čl Paprika sladká
2 Vejce
150 g Strouhanka
10 cl Neutrální olej
Sůl
Paprika sladká
Příslušenství
Ingenio hrnce a pánve
Příprava
Fáze 1 /10
Chorizo a sýr nakrájejte na malé kostky. Odložte do lednice.
Fáze 2 /10
Rozpalte kastrol na středním plameni s máslem. Počkejte, až se Thermo-Signal zcela rozsvítí červeně, než začnete péct ingredience.
Fáze 3 /10
Přidejte 45 g mouky a dobře promíchejte. Přidejte polovinu mléka a přiveďte k varu, aby se zahustilo asi 5 min. Přidejte zbytek mléka a opět přiveďte k varu. Tímto způsobem získáte hustou a bez hrudek bešamel asi za 2 min.
Fáze 4 /10
Mimo teplo přidejte chorizo, sýr, papriku, sůl a pepř. Smíchejte a nechte zcela vychladnout v lednici po dobu 1 h.
Fáze 5 /10
Připravte tvarování kroketek. Když je bešamel studený, vezměte množství odpovídající dobré polévkové lžíci, asi 50 g. Vytvořte kouli rukama a pak ji rolujte, aby získala tvar válce. Připravte všechny své kroketky před obalováním. Udržujte je chlazené.
Fáze 6 /10
Připravte obalování. Do první misky dejte mouku. Do druhé misky rozšlehejte vejce a nakonec do třetí misky nasypte strouhanku.
Fáze 7 /10
Obalte kroketku v mouce, aby byla dobře pokrytá. Jemně poklepejte, aby se odstranil přebytek. Poté ponořte do rozšlehaných vajec a nakonec do strouhanky.
Fáze 8 /10
Připravte všechny kroketky. Naneste druhou vrstvu obalování stejným postupem.
Fáze 9 /10
Rozpalte pánev na středním plameni s olejem. Počkejte, až se Thermo-Signal zcela rozsvítí červeně, než začnete péct ingredience. Smažte kroketky, dokud nezezlátnou (asi 5 min). Opakujte postup se zbývajícími kroketkami, pokud děláte dávky.
Fáze 10 /10
Osušte na absorpčním papíru a podávejte horké.