Česnekovo-sýrové rolky
- Celková doba 1 hod. 35 min
- 5 min
Příprava - 25 min
Vaření - 1 hod. 5 min
Chlazení
Přísady
2 os.
240 ml Voda
1 lžíce Cukr
1 ks Sušené droždí
42 g Máslo
360 g Hladká mouka
0.5 lžička Sušený česnek
0.25 lžička Sušená cibule
0.5 lžička Oregano
1.5 lžička Sůl
220 g Máslo
8 strou. Česnek
1 lžička Sůl
0.5 lžička Oregano
0.5 lžička Sušená cibule
2 hrn. Sýr
Nať z petržele
2 lžíce Parmazán
Příprava
Fáze 1 /12
V míse robota smíchejte vodu, cukr a droždí. Lehce promíchejte a nechte 5 minut odstát.
Fáze 2 /12
Do mísy přidejte mouku a rozpuštěné máslo.
Fáze 3 /12
Přidejte všechno koření na těsto.
Fáze 4 /12
Hákem na těsto nechte vypracovat kompaktní těsto. Mísu přikryjte čistou utěrkou a nechte na teplém místě alespoň 1 hodinu kynout.
Fáze 5 /12
Během kynutí si připravte náplň. Do misky dejte změklé máslo, prolisujte česnek a přidejte všechno koření do náplně. Dobře promíchejte.
Fáze 6 /12
Do koše horkovzdušné fritézy dejte pečící papír a na dno dejte přibližně 1/4 nastrouhaného sýra (zbytek si schováme do náplně).
Fáze 7 /12
Jakmile těsto vykynulo, tak z něj vyválejte obdélník, který potřete směsí másla, česneku a koření. Ze směsi si nechte 2 lžíce stranou.
Fáze 8 /12
Nyní vše posypte zbylým sýrem. Určitě nemusíte šetřit.
Fáze 9 /12
Těsto po delší straně srolujte a nakrájejte na šneky. Nejlépe vám to půjde nití, nožem byste si těsto moc zmáčkli.
Fáze 10 /12
Šneky rozmístěte do koše horkovzdušné fritézy a dejte péct.
Fáze 11 /12
Ihned po upečení potřete ještě teplé šneky zbylou směsí másla, kterou jsme použili do náplně.
Fáze 12 /12
Posypte strouhaným parmezánem.
