Bílé fazolové kari s kokosovým mlékem - recept Hrnce a pánve | Tefal
Tefal
Recept od Tefal

Bílé fazolové kari s kokosovým mlékem

ratings.0

- /5 -

  • Celková doba 13 hod. 45 min
  • Příprava
    20 min
  • Vaření
    1 hod. 25 min
  • Chlazení
    12 hod.

Přísady

4 os.

  • 250 g Sušené bílé fazole (500 g namočených)

  • 2 pl. Olivový olej

  • 1 Velká cibule

  • 2 strou. Česnek

  • 1 Velký batát

  • 1 čl Kari

  • 1 čl Garam masala

  • 0.5 čl Koriandrový prášek

  • 1 čl Nasekaný zázvor

  • 0.5 čl Kurkuma

  • 200 g Špenát

  • 50 cl Kokosové mléko

  • 30 cl Zeleninový vývar

  • 1 svazek Nasekaný koriandr

  • 1 Limetka (kůra a šťáva)

Příprava

Fáze 1 /6

Sušené bílé fazole namočte přes noc do studené vody, asi na 12 hodin.

Fáze 2 /6

V kastrolu s vroucí osolenou vodou vařte opláchnuté fazole. Vařte na středním ohni asi 1 hodinu, nebo dokud nebudou měkké. Sceďte a dejte stranou.

  • 250g Sušené bílé fazole (500 g namočených)

Fáze 3 /6

Velkou pánev zahřejte na středním ohni a přidejte 2 polévkové lžíce olivového oleje. Počkejte, až indikátor Thermo-signal zcela zčervená, než přidáte ingredience. Orestujte nasekanou cibuli a česnek a batát nakrájený na kostky po 2 cm po dobu 2 minut.

  • 2pl. Olivový olej
  • 1 Velká cibule
  • 2strou. Česnek
  • 1 Velký batát

Fáze 4 /6

Jakmile se ingredience stanou průsvitnými, přidejte koření (kari, garam masala, koriandrový prášek, nasekaný zázvor, kurkuma) a špenát. Restujte 3 minuty.

  • 1čl Kari
  • 1čl Garam masala
  • 0.5čl Koriandrový prášek
  • 1čl Nasekaný zázvor
  • 0.5čl Kurkuma
  • 200g Špenát

Fáze 5 /6

Přidejte scezené bílé fazole, kokosové mléko a zeleninový vývar. Dobře promíchejte. Vařte na nízkém ohni 20 minut, nebo dokud omáčka nezhoustne.

  • 250g Sušené bílé fazole (500 g namočených)
  • 50cl Kokosové mléko
  • 30cl Zeleninový vývar

Fáze 6 /6

Na konci vaření přidejte koriandr, kůru a šťávu z limetky.

  • 1svazek Nasekaný koriandr
  • 1 Limetka (kůra a šťáva)