Bílé fazolové kari s kokosovým mlékem
- Celková doba 13 hod. 45 min
- 20 min
Příprava - 1 hod. 25 min
Vaření - 12 hod.
Chlazení
Přísady
4 os.
250 g Sušené bílé fazole (500 g namočených)
2 pl. Olivový olej
1 Velká cibule
2 strou. Česnek
1 Velký batát
1 čl Kari
1 čl Garam masala
0.5 čl Koriandrový prášek
1 čl Nasekaný zázvor
0.5 čl Kurkuma
200 g Špenát
50 cl Kokosové mléko
30 cl Zeleninový vývar
1 svazek Nasekaný koriandr
1 Limetka (kůra a šťáva)
Příprava
Fáze 1 /6
Sušené bílé fazole namočte přes noc do studené vody, asi na 12 hodin.
Fáze 2 /6
V kastrolu s vroucí osolenou vodou vařte opláchnuté fazole. Vařte na středním ohni asi 1 hodinu, nebo dokud nebudou měkké. Sceďte a dejte stranou.
Fáze 3 /6
Velkou pánev zahřejte na středním ohni a přidejte 2 polévkové lžíce olivového oleje. Počkejte, až indikátor Thermo-signal zcela zčervená, než přidáte ingredience. Orestujte nasekanou cibuli a česnek a batát nakrájený na kostky po 2 cm po dobu 2 minut.
Fáze 4 /6
Jakmile se ingredience stanou průsvitnými, přidejte koření (kari, garam masala, koriandrový prášek, nasekaný zázvor, kurkuma) a špenát. Restujte 3 minuty.
Fáze 5 /6
Přidejte scezené bílé fazole, kokosové mléko a zeleninový vývar. Dobře promíchejte. Vařte na nízkém ohni 20 minut, nebo dokud omáčka nezhoustne.
Fáze 6 /6
Na konci vaření přidejte koriandr, kůru a šťávu z limetky.
