Hovězí tataki
- Celková doba 21 min
- 15 min
Příprava - 6 min
Vaření - 0 min
Chlazení
Přísady
2 os.
250 g Hovězí pave steak
4 pl. Sójová omáčka
4 pl. Saké
4 pl. Arašídový olej
2 strou. Česnek
1 ks Čerstvý zázvor
1 Limetka
2 Mrkev
2 pl. Nasekaný koriandr
1 čl Sezamová semínka
Květinová sůl
Příprava
Fáze 1 /7
Nahřejte grilovací pánev na střední teplotu a počkejte, až se Thermo-signal zcela zbarví červeně, než začnete opékat ingredience.
Fáze 2 /7
Opékejte maso po dobu 6 minut ze všech stran, aby získalo barvu. Ihned ho dejte do lednice, aby se zastavilo vaření.
Fáze 3 /7
Mezitím připravte omáčku smícháním všech ingrediencí. Položte opečené maso do marinády a nechte marinovat alespoň 2 hodiny.
Fáze 4 /7
Maso nakrájejte na tenké plátky a položte na talíř.
Fáze 5 /7
Omáčku sceďte do malé nádoby.
Fáze 6 /7
Pokrm ozdobte mrkví, koriandrem a sezamovými semínky.
Fáze 7 /7
Ihned podávejte!