Zrníčkový chléb - recept Kitchen Machines Touch | Tefal
Tefal
Recept od Tefal

Zrníčkový chléb

ratings.0

-/5 -

  • Celková doba 1 hod. 20 min
  • Příprava
    20 min
  • Vaření
    1 hod.
  • Chlazení
    0 min

Přísady

6 os.

  • 30 g Psyllium slupky

  • 35 cl Voda

  • 100 g Slunečnicová semínka

  • 50 g Ovesné vločky

  • 50 g Mandle

  • 50 g Dýňová semínka

  • 120 g Slunečnicová semínka

  • 50 g Ovesné vločky

  • 50 g Mandle

  • 50 g Dýňová semínka

  • 100 g Mletá jádra lískových ořechů

  • 100 g Lněné semínko

  • 10 g Sůl

  • 5 cl Voda

  • 5 cl jablečný ocet

  • 20 g Javorový sirup

  • 5 cl Olivový olej

Příslušenství

  • Šlehač
    Šlehač

Příprava

Fáze 1 /7

Slupky psyllia smíchejte v malé misce lžící s vodou a nechte 15 minut máčet.

  • 30g Psyllium slupky
  • 35cl Voda

Fáze 2 /7

První množství slunečnicových semínek, ovesných vloček, mandlí a dýňových semínek rozemelte na mouku pomocí mixéru nebo sekáčku.

  • 100g Slunečnicová semínka
  • 50g Ovesné vločky
  • 50g Mandle
  • 50g Dýňová semínka

Fáze 3 /7

Do mísy stroje dejte moučnou směs a přidejte následující ingredience: slunečnicová semínka, lískové ořechy, ovesné vločky, mandle, dýňová semínka, lněné semínko a sůl a stiskněte "Start".

  • 120g Slunečnicová semínka
  • 50g Ovesné vločky
  • 50g Mandle
  • 50g Dýňová semínka
  • 100g Mletá jádra lískových ořechů
  • 100g Lněné semínko
  • 10g Sůl
  • Šlehač

Fáze 4 /7

Do mísy stroje s předchozí směsí přidejte nabobtnalé slupky psyllia, vodu, jablečný ocet, javorový sirup a olivový olej a stiskněte "Start".

  • 5cl Voda
  • 5cl jablečný ocet
  • 20g Javorový sirup
  • 5cl Olivový olej
  • Šlehač

Fáze 5 /7

Formu na chleba vyložte pečicím papírem. Těsto nalijte do formy a párkrát lehce poklepejte formou o stůl, aby se těsto dobře rozprostřelo.

Fáze 6 /7

Formu dejte na 30 minut do lednice. Mezitím si předehřejte troubu na 180 stupňů horní/spodní ohřev.

Fáze 7 /7

Pečte v předehřáté troubě asi 60 minut. Poté nechte mírně vychladnout, vyndejte chléb z formy, odstraňte pečící papír a nechte chléb zcela vychladnout na mřížce.