Zrníčkový chléb
- Celková doba 1 hod. 20 min
- 20 min
Příprava - 1 hod.
Vaření - 0 min
Chlazení
Přísady
6 os.
30 g Psyllium slupky
35 cl Voda
100 g Slunečnicová semínka
50 g Ovesné vločky
50 g Mandle
50 g Dýňová semínka
120 g Slunečnicová semínka
50 g Ovesné vločky
50 g Mandle
50 g Dýňová semínka
100 g Mletá jádra lískových ořechů
100 g Lněné semínko
10 g Sůl
5 cl Voda
5 cl jablečný ocet
20 g Javorový sirup
5 cl Olivový olej
Příslušenství
Šlehač
Příprava
Fáze 1 /7
Slupky psyllia smíchejte v malé misce lžící s vodou a nechte 15 minut máčet.
Fáze 2 /7
První množství slunečnicových semínek, ovesných vloček, mandlí a dýňových semínek rozemelte na mouku pomocí mixéru nebo sekáčku.
Fáze 3 /7
Do mísy stroje dejte moučnou směs a přidejte následující ingredience: slunečnicová semínka, lískové ořechy, ovesné vločky, mandle, dýňová semínka, lněné semínko a sůl a stiskněte "Start".
Fáze 4 /7
Do mísy stroje s předchozí směsí přidejte nabobtnalé slupky psyllia, vodu, jablečný ocet, javorový sirup a olivový olej a stiskněte "Start".
Fáze 5 /7
Formu na chleba vyložte pečicím papírem. Těsto nalijte do formy a párkrát lehce poklepejte formou o stůl, aby se těsto dobře rozprostřelo.
Fáze 6 /7
Formu dejte na 30 minut do lednice. Mezitím si předehřejte troubu na 180 stupňů horní/spodní ohřev.
Fáze 7 /7
Pečte v předehřáté troubě asi 60 minut. Poté nechte mírně vychladnout, vyndejte chléb z formy, odstraňte pečící papír a nechte chléb zcela vychladnout na mřížce.