Zeleninové vánoční poleno - recept Cookeo | Tefal
Tefal
Recept od Tefal

Zeleninové vánoční poleno

ratings.0

-/5 -

  • Celková doba 20 min
  • Příprava
    10 min
  • Vaření
    10 min
  • Chlazení
    0 min

Přísady

6 os.

  • 50 cl Nízkotučná sojová smetana

  • 12 g Agar-agar

  • 300 g Celer

  • 60 g Strouhaný Comté

  • 3 Červená cibule

  • 525 g Dýně

  • 1.5 Žlutá cibule

  • 3 Česnek

  • 450 g Čerstvý špenát

  • Olivový olej

Příprava

Fáze 1 /10

Připravte si ingredience.

Fáze 2 /10

Formu vyložte potravinářskou fólií. Smetanu smíchejte s agarem a nalijte do hrnce.

Fáze 3 /10

Za stálého míchání metličkou přiveďte 1 minutu k varu. Dejte stranou a udržujte v teple.

Fáze 4 /10

Vložte celer do košíku. Vložte do hrnce s 200 ml vody.

Fáze 5 /10

Tlakové vaření: 10 minut

Fáze 6 /10

Smíchejte s Comté a 1/4 agarového krému. Nalijte směs do formy. Umyjte hrnec. Do hrnce nalijte 3 lžíce oleje.

Fáze 7 /10

Osmahněte cibuli s dýní, dochuťte solí a pepřem. Když je dýně měkká, zalijte polovinou zbylé smetany. Míchejte 1 minutu.

Fáze 8 /10

Nalijte směs do formy. Umyjte hrnec.

Fáze 9 /10

Do hrnce nalijte 2 lžíce oleje a orestujte cibuli se špenátem. Jakmile změknou, přidejte smetanu. Míchejte 1 minutu a nalijte do formy.

Fáze 10 /10

Přikryjte a dejte na 24 hodin do lednice. Vyklopte a podávejte.