Zeleninové samosy
- Celková doba 1 hod. 5 min
- 20 min
Příprava - 45 min
Vaření - 0 min
Chlazení
Přísady
8 os.
500 g Květák
300 g Mražený hrášek
200 g Sýr feta
2 čl Kari
Sůl, pepř
12 list Těsto brik
2 Žloutek
2 pl. Olivový olej
Příslušenství
Odkapávací miska Košík na hranolky
Příprava
Fáze 1 /4
Květák nakrájejte na středně velké růžičky a opláchněte. Hrášek a růžičky květáku vložte do nádoby přístroje. Spusťte uvedený program na uvedenou dobu.
500g Květák 300g Mražený hrášek
Fáze 2 /4
Uvařenou zeleninu vyjměte a vložte do velké mísy. Přidejte rozdrobený sýr feta, kari koření, špetku soli a pepře. Rozmačkejte vidličkou, aby vznikla směs z hrubších kousků.
200g Sýr feta 2čl Kari Sůl, pepř
Fáze 3 /4
Rozkrojte pláty těsta brik (malsouka) na dvě stejné poloviny. Přeložte je na polovinu tak, že zaoblenou část přeložíte směrem ke středu pravého okraje. Na konec pruhu těsta dejte lžíci náplně. Poté těsto přeložte, abyste vytvořili trojúhelník. Překládejte dál, abyste uzavřeli do trojúhelníku veškerou náplň. Poté natřete nadbytečné těsto trochou žloutku a přilepte je na samosu.
12list Těsto brik 2 Žloutek
Fáze 4 /4
Postup opakujte, dokud nespotřebujete veškerou náplň. Grilovací mřížku vložte do nádoby. Polovinu samos dejte na mřížku v nádobě a potřete olejem. Máte-li přístroj Easy Fry Oven&Grill 9v1, samosy vložte do fritovacího koše. Koš vložte do prostřední přihrádky. Pod něj do spodní části dejte odkapávací nádobu. Zavřete dvířka. Digitální verze: Nastavte program a uvedený čas. V polovině tepelné úpravy samosy otočte. Stejný postup opakujte s druhou dávkou. Mechanická verze 2v1: Pečte 15 minut při 170 °C, v polovině pečení otočte. Stejný postup opakujte s druhou dávkou.
2pl. Olivový olej