Zelňačka - recept Cookeo V3 | Tefal
Tefal
Recept od Tefal

Zelňačka

Hodnocení 4 hvězdičky (průměr)

4/5 -

  • Celková doba 25 min
  • Příprava
    5 min
  • Vaření
    20 min
  • Chlazení
    0 min

Přísady

6 os.

  • 1.2 ks Cibule

  • 240 g Uzenina

  • 600 g Kysané zelí

  • 2.4 ks Bobkový list

  • 6 kulička Nové koření

  • Sůl

  • 1.2 lžička Pepř

  • Olej

  • 2.4 l Vývar

  • 4.8 lžíce Hladká mouka

  • 1.2 lžička Kmín

  • 2.4 lžíce Zakysaná smetana

  • 2.4 lžíce Sladká paprika

  • Cukr

Příprava

Fáze 1 /6

Přichystejte si suroviny.

Fáze 2 /6

Cibuli nakrájejte na kostičky, uzeninu na kolečka či kostičky, zelí nechte okapat (nálev uchovejte), zelí pokrájejte.

  • 1.2ks Cibule
  • 240g Uzenina
  • 600g Kysané zelí

Fáze 3 /6

Na oleji orestujte cibulku až zesklovatí. Přidejte uzeninu a orestujte.

  • 1.2ks Cibule
  • 240g Uzenina

Fáze 4 /6

Do hrnce přidejte 2 lžíce hladké mouky, orestujte. Vzniklou směs zasypte sladkou paprikou, promíchejte a zalijte vodou či vývarem.

  • 2.4l Vývar
  • 4.8lžíce Hladká mouka
  • 2.4lžíce Sladká paprika

Fáze 5 /6

Do hrnce přidejte pokrájené zelí, bobkový list, nové koření, kmín a osolte. Zavřete víko hrnce a nechte vařit.

  • 600g Kysané zelí
  • 2.4ks Bobkový list
  • 6kulička Nové koření
  • Sůl
  • 1.2lžička Kmín

Fáze 6 /6

Odeberte tekutinu (cca 2 naběračky) z polévky stranou do misky a rozmíchejte ji se zakysanou smetanou, 2 lžícemi hladké mouky (případně více dle preferencí). Tuto směs následně vlijte do polévky. Povařte do zhoustnutí. Polévku dochuťte cukrem a nálevem ze zelí dle chuti.

  • 4.8lžíce Hladká mouka
  • 2.4lžíce Zakysaná smetana
  • Cukr