Zelňačka
- Celková doba 25 min
- 5 min
Příprava - 20 min
Vaření - 0 min
Chlazení
Kompatibilní spotřebiče (7)
Multifunkční elektrický hrnec Tefal Cook4Me+ Connect CY855830 Černý Multifunkční elektrický hrnec Tefal Cook4Me+ CY851130 Bílý Inteligentní multifunkční hrnec Tefal Cook4me Touch WiFi CY912831 Černá Inteligentní multifunkční hrnec Tefal Cook4me+ CY851130 Objevte celou řadu
Zobrazit více - Objevte celou řadu -
Přísady
6 os.
1.2 ks Cibule
240 g Uzenina
600 g Kysané zelí
2.4 ks Bobkový list
6 kulička Nové koření
Sůl
1.2 lžička Pepř
Olej
2.4 l Vývar
4.8 lžíce Hladká mouka
1.2 lžička Kmín
2.4 lžíce Zakysaná smetana
2.4 lžíce Sladká paprika
Cukr
Příprava
Fáze 1 /6
Přichystejte si suroviny.
Fáze 2 /6
Cibuli nakrájejte na kostičky, uzeninu na kolečka či kostičky, zelí nechte okapat (nálev uchovejte), zelí pokrájejte.
Fáze 3 /6
Na oleji orestujte cibulku až zesklovatí. Přidejte uzeninu a orestujte.
Fáze 4 /6
Do hrnce přidejte 2 lžíce hladké mouky, orestujte. Vzniklou směs zasypte sladkou paprikou, promíchejte a zalijte vodou či vývarem.
Fáze 5 /6
Do hrnce přidejte pokrájené zelí, bobkový list, nové koření, kmín a osolte. Zavřete víko hrnce a nechte vařit.
Fáze 6 /6
Odeberte tekutinu (cca 2 naběračky) z polévky stranou do misky a rozmíchejte ji se zakysanou smetanou, 2 lžícemi hladké mouky (případně více dle preferencí). Tuto směs následně vlijte do polévky. Povařte do zhoustnutí. Polévku dochuťte cukrem a nálevem ze zelí dle chuti.