Vepřové kotlety po milánsku - recept undefined | Tefal
Tefal
Recept od Tefal

Vepřové kotlety po milánsku

ratings.0

- /5 -

  • Celková doba 20 min
  • Příprava
    15 min
  • Vaření
    0 min
  • Chlazení
    5 min

Přísady

4 os.

  • 4 Vepřové kotlety

  • 3 hrn. Čerstvá strouhanka

  • 0.75 hrn. Čerstvě nastrouhaný sýr Parmigiano Reggiano

  • 1 hrn. Olivový olej

  • Mořská sůl

  • 6 hrn. Rukola, omytá a osušená

  • 0.75 hrn. Červená cibule, najemno

  • 3 čl Extra panenský olivový olej

  • 1 čl

  • 36 plá. Tenké plátečky čerstvého parmazánu

Příprava

Fáze 1 /6

Vepřové kotlety dejte mezi dva listy papíru na pečení nebo do fólie. Válečkem nebo paličkou maso lehce rozklepejte, aby bylo křehčí.

Fáze 2 /6

V mělké míse smíchejte strouhanku a sýr Parmigiano Reggiano a směs osolte a opepřete čerstvě mletým pepřem. Do další mělké mísy nalijte olej. Zapékací mísu vyložte pečicím papírem.

Fáze 3 /6

Každou vepřovou kotletu nejdříve namočte v olivovém oleji, nechte nadbytečný olej okapat a poté obalte ve strouhance s parmazánem. Obalené kotlety dejte do papírem vyložené zapékací mísy. Kotlety lze připravit předem a zmrazit. Přejděte k dalšímu kroku a začněte s grilováním.

Fáze 4 /6

Zapněte gril, nastavte program MANUAL nebo VEPŘOVÉ (podle modelu). Po předehřátí přístroje otevřete gril, dejte vepřové kotlety na grilovací desky a gril přiklopte. Zahájí se tepelná úprava pokrmu. Nechte péci, dokud se kontrolka nerozsvítí červeně, nebo dokud se na displeji nezobrazí „Dobře propečené“.

Fáze 5 /6

V salátové míse smíchejte olivový olej a ocet, aby vytvořily emulzi, a tu osolte a opepřete. Zálivku smíchejte s rukolou a cibulí.

Fáze 6 /6

Grilované vepřové kotlety podávejte se salátem z rukoly a cibule a ozdobte parmazánem.