Vepřové na kari na vietnamský způsob
- Celková doba 29 min
- 20 min
Příprava - 9 min
Vaření - 0 min
Chlazení
Přísady
2 os.
300 g Vepřová svíčková, nakrájená na 3cm kostky
300 g Dýně, oloupaná a nakrájená na 2cm kostky
130 ml Kokosová smetana
0.33 čl Chilli v prášku
1 pl. Čerstvý zázvor, tenké plátky
1 pl. Rybí omáčka
0.5 pl. Máta, umytá a nakrájená na kousky
1 pl. Kari v prášku
1 pl. Arašídový olej
Příprava
Fáze 1 /8
Připravte si přísady.
300g Vepřová svíčková, nakrájená na 3cm kostky 300g Dýně, oloupaná a nakrájená na 2cm kostky 130ml Kokosová smetana 0.33čl Chilli v prášku 1pl. Čerstvý zázvor, tenké plátky 1pl. Rybí omáčka 0.5pl. Máta, umytá a nakrájená na kousky 1pl. Kari v prášku 1pl. Arašídový olej
Fáze 2 /8
Nakrájejte zázvor na tenké proužky.
1pl. Čerstvý zázvor, tenké plátky
Fáze 3 /8
Omyjte a nadrobno nasekejte mátu.
0.5pl. Máta, umytá a nakrájená na kousky
Fáze 4 /8
Do hrnce nalijte olej.
1pl. Arašídový olej
Fáze 5 /8
Přidejte kari a chilli. Maso opečte ze všech stran.
300g Vepřová svíčková, nakrájená na 3cm kostky 0.33čl Chilli v prášku 1pl. Kari v prášku
Fáze 6 /8
Přidejte kokosovou smetanu, česnek a chilli. Smíchejte.
130ml Kokosová smetana 0.33čl Chilli v prášku 1pl. Čerstvý zázvor, tenké plátky
Fáze 7 /8
Tlakové vaření.
Fáze 8 /8
Přidejte nuoc mam a mátu.
1pl. Rybí omáčka 0.5pl. Máta, umytá a nakrájená na kousky