Vepřové špízy marinované ve šťávě z granátového jablka
- Celková doba 12 hod. 40 min
- 20 min
Příprava - 20 min
Vaření - 12 hod.
Chlazení
Přísady
6 os.
1.2 kg Vepřové maso na grilování (např. bůček)
250 g Cibule (2 střední)
4.5 pl. Khmeli-suneli
Sůl
75 cl Šťáva z granátového jablka
Příprava
Fáze 1 /4
Maso nakrájejte na hranolky o rozměru asi 4x3x3 cm. Oloupejte cibuli a nakrájejte ji na kolečka. Maso a cibulová kolečka dejte do velké mísy. Přidejte koření khmeli-suneli, sůl a šťávu z granátového jablka. Zamíchejte, talíř zakryjte a marinujte v chladničce přes noc nebo ideálně 1 až 2 dny.
Fáze 2 /4
Maso a cibuli osušte a napíchejte kousky masa střídavě s cibulovými kolečky na špízy.
Fáze 3 /4
Otevřete gril OptiGrill v poloze barbecue. Boční termostat nastavte na polohu 4. Po předehřátí přístroje dejte špízy na grilovací desky a grilujte je 20 minut. Pravidelně je otáčejte, aby se opekly ze všech stran.
Fáze 4 /4
Podávejte.