Vepřová panenka v sherry omáčce
- Celková doba 1 hod. 25 min
- 15 min
Příprava - 1 hod. 10 min
Vaření - 0 min
Chlazení
Přísady
6 os.
1.4 kg Celá vepřová panenka
3 Cibule
6 Mrkev
6 Vodnice
3 vět. Řapíkatý celer, nakrájený
1 Svazek polévkových bylinek
6 Stroužky česneku, oloupané, zbavené klíčků a nakrájené na poloviny
40 ml Sherry ocet
3 čl Hrubá sůl
9 cl Voda
Příprava
Fáze 1 /5
Připravte si ingredience.
1.4kg Celá vepřová panenka 3 Cibule 6 Mrkev 6 Vodnice 3vět. Řapíkatý celer, nakrájený 1 Svazek polévkových bylinek 6 Stroužky česneku, oloupané, zbavené klíčků a nakrájené na poloviny 40ml Sherry ocet 3čl Hrubá sůl 9cl Voda
Fáze 2 /5
Z česneku odstraňte klíčky.
6 Stroužky česneku, oloupané, zbavené klíčků a nakrájené na poloviny
Fáze 3 /5
Do hrnce vložte maso a zeleninu. Zalijte octem a vodou tak, aby byla hladina v rovině s přísadami. Přidejte polévkové bylinky. Osolte a opepřete.
1.4kg Celá vepřová panenka 3 Cibule 6 Mrkev 6 Vodnice 3vět. Řapíkatý celer, nakrájený 1 Svazek polévkových bylinek 6 Stroužky česneku, oloupané, zbavené klíčků a nakrájené na poloviny 40ml Sherry ocet 3čl Hrubá sůl 9cl Voda
Fáze 4 /5
Tlakové vaření.
Fáze 5 /5
Podávejte s bílou rýží a hrubozrnnou hořčicí.