Vepřová žebírka s jablky a bramborami
- Celková doba 1 hod. 8 min
- 20 min
Příprava - 48 min
Vaření - 0 min
Chlazení
Přísady
4 os.
1 kg Tvrdé brambory
1 pl. Olej
Sůl, pepř
1 Jablko
1 pl. Hnědý cukr
4 cm Vepřová žebírka, 2 cm silná (800 g)
Příslušenství
Gril Fritovací koš Odkapávací tác
Příprava
Fáze 1 /5
Omyjte brambory. Neoloupané je nakrájejte na silné klínky. Pečlivě je usušte čistou kuchyňskou utěrkou. Dejte je do mísy, přidejte olej, vrchovatou polévkovou lžíci soli, pepř a smíchejte. Brambory dejte do fritovacího koše. Ten zasuňte do prostřední přihrádky přístroje Easy Fry Oven & Grill. Do dolní přihrádky dejte odkapávací nádobu. Nastavte program HRANOLKY na 25 minut. Během pečení jednou promíchejte.
Fáze 2 /5
Oloupejte jablka a odstraňte jádřince. Nakrájejte je na 4 silné plátky. Na každé vepřové žebírko položte plátek jablka, osolte a opepřete a posypte hnědým cukrem.
Fáze 3 /5
Po skončení programu HRANOLKY dejte nad brambory grilovací mřížku a nastavte program GRILL na 15 minut při teplotě 200 °C, abyste přístroj předehřáli.
Fáze 4 /5
Když zazní časovač, dejte vepřová žebírka na horkou grilovací mřížku stranou s jablky nahoru a zavřete dvířka. Nastavte program GRILL na 10 minut při teplotě 200 °C.
Fáze 5 /5
Vepřová žebírka s jablky podávejte s bramborami.