Venkovský bochník
- Celková doba 4 hod.
- 20 min
Příprava - 40 min
Vaření - 3 hod.
Chlazení
Kompatibilní spotřebiče (8)
Horkovzdušná fritéza Tefal Easy Fry & Grill & Steam 3v1 FW201815 Černá Horkovzdušná fritéza Tefal Easy Fry & Grill XXL 2v1 EY801815 Černá EY9428E0 Easy Fry Dual XXL horkovzdušná fritéza Tefal 11 litrů EY855BE0 Easy Fry Mega horkovzdušná fritéza Tefal 7,5 l Objevte celou řadu
Zobrazit více - Objevte celou řadu -
Přísady
6 os.
6 g Sušené pekařské droždí
26 cl Vlažná voda
75 g Speciální chlebová mouka
300 g Hladká mouka
5 g Jemnozrnná sůl
Příprava
Fáze 1 /4
V malé nádobě ve vlažné vodě rozpusťte droždí (max. 40 °C). Zamíchejte a nechte 5 minut odpočívat. Mouku a jemnozrnnou sůl dejte do mísy kuchyňského robotu s hákem a promíchejte. Přidejte vodu a směs droždí a hnětejte 3 minuty při nízkých otáčkách a poté 5 minut při středních otáčkách. Vyjměte hák a těsto přikryjte utěrkou. Nechte kynout 2 hodiny při pokojové teplotě. Mělo by zdvojnásobit objem.
Fáze 2 /4
Na lehce pomoučené pracovní ploše těsto pevně přitlačte dlaní, odtlačujte ho od sebe a pak ho přeložte směrem k sobě. Opakujte 8krát, abyste odstranili vzduch a těsto se postupně zjemnilo. Z těsta vytvarujte rovnoměrnou kouli a vložte ji do dortové formy velikosti přiměřené vzhledem k vašemu přístroji. Těsto nechte 1 hodinu kynout a dejte pozor, aby nebylo v průvanu.
Fáze 3 /4
Formu dejte do přístroje s s mřížkou. Začněte péci.
Fáze 4 /4
Před podáváním nechte vychladnout na drátěné mřížce.