Venkovský bochník - recept Easy Fry Mega | Tefal
Tefal
Recept od Tefal

Venkovský bochník

ratings.0

-/5 -

  • Celková doba 4 hod.
  • Příprava
    20 min
  • Vaření
    40 min
  • Chlazení
    3 hod.

Přísady

6 os.

  • 6 g Sušené pekařské droždí

  • 26 cl Vlažná voda

  • 75 g Speciální chlebová mouka

  • 300 g Hladká mouka

  • 5 g Jemnozrnná sůl

Příprava

Fáze 1 /4

V malé nádobě ve vlažné vodě rozpusťte droždí (max. 40 °C). Zamíchejte a nechte 5 minut odpočívat. Mouku a jemnozrnnou sůl dejte do mísy kuchyňského robotu s hákem a promíchejte. Přidejte vodu a směs droždí a hnětejte 3 minuty při nízkých otáčkách a poté 5 minut při středních otáčkách. Vyjměte hák a těsto přikryjte utěrkou. Nechte kynout 2 hodiny při pokojové teplotě. Mělo by zdvojnásobit objem.

  • 6g Sušené pekařské droždí
  • 26cl Vlažná voda
  • 75g Speciální chlebová mouka
  • 300g Hladká mouka
  • 5g Jemnozrnná sůl

Fáze 2 /4

Na lehce pomoučené pracovní ploše těsto pevně přitlačte dlaní, odtlačujte ho od sebe a pak ho přeložte směrem k sobě. Opakujte 8krát, abyste odstranili vzduch a těsto se postupně zjemnilo. Z těsta vytvarujte rovnoměrnou kouli a vložte ji do dortové formy velikosti přiměřené vzhledem k vašemu přístroji. Těsto nechte 1 hodinu kynout a dejte pozor, aby nebylo v průvanu.

Fáze 3 /4

Formu dejte do přístroje s s mřížkou. Začněte péci.

Fáze 4 /4

Před podáváním nechte vychladnout na drátěné mřížce.