Vegetariánské steaky
- Celková doba 55 min
- 15 min
Příprava - 10 min
Vaření - 30 min
Chlazení
Přísady
8 os.
200 g Sušená červená čočka
10 g Petržel
250 g Pevné tofu
1 čl Sůl
2 špet. Pepř
400 g Konzervované bílé fazole
6 g Uzená paprika
6 g Sušený česnek
30 g Sladové kvasnice
12 g Miso pasta
80 g Mouka
10 g Olivový olej
Příslušenství
Sekáček na bylinky Sekáček
Příprava
Fáze 1 /8
Červenou čočku důkladně propláchněte ve vodě. V hrnci přiveďte k varu vodu (třikrát více než čočky) a poté přidejte čočku. Vařte 10 až 15 minut podle značky. Sceďte a nechte vychladnout. Pozor, čočku příliš nerozvařte, protože by se rozpadla na kaši. Průběžně ji ochutnávejte.
200g Sušená červená čočka
Sekáček na bylinky Sekáček
Fáze 2 /8
Petržel omyjte, odstraňte stonky a osušte. Přepulte listy, pokud jsou příliš velké. Vložte listy petržele do mísy sekáčku. Zmáčkněte Start.
10g Petržel
Fáze 3 /8
Tofu nakrájejte nahrubo a přidejte kousky do mísy. Dochuťte solí a pepřem.
250g Pevné tofu 1čl Sůl 2špet. Pepř
Fáze 4 /8
Slijte bílé fazole a vložte je také do mísy.
400g Konzervované bílé fazole
Fáze 5 /8
Do mísy sekáčku přidejte koření, sladové kvasnice, miso a uvařenou, okapanou a vychladlou čočku. Promíchejte stisknutím tlačítka Start. V případě potřeby setřete strany a restartujte sekání stisknutím tlačítka Start.
6g Uzená paprika 6g Sušený česnek 30g Sladové kvasnice 12g Miso pasta
Fáze 6 /8
Nalijte směs do mísy. Mělo by vzniknout lepivé těsto. Postupně přidávejte mouku, až se těsto přestane lepit na prsty. Množství mouky upravte v závislosti na struktuře těsta.
80g Mouka
Fáze 7 /8
Směs rozdělte podle počtu osob na jeden steak na osobu. Pomocí rukou tvarujte steaky. Pomoučení rukou usnadní tvarování. Odložte na 30 minut do lednice.
Fáze 8 /8
Na pánvi rozehřejte olivový olej. Steaky opečte z jedné strany dozlatova, poté je obraťte a to samé udělejte s druhou stranou. Nechte smažit asi 10 minut.
10g Olivový olej