Vegetariánské pizzy s žampiony Portobello
- Celková doba 35 min
- 15 min
Příprava - 20 min
Vaření - 0 min
Chlazení
Přísady
6 os.
2 strou. Česnek
80 g Cukety
3 čl Červená paprika nakrájená na kostičky
6 Velké žampióny Portobello
Balzamikový ocet
Sůl, pepř
9 g Rajčatová omáčka
6 Černé olivy
2 čl Sušená bazalka
100 g Strouhaná mozzarella
Čerstvá bazalka
Příprava
Fáze 1 /5
Pizza plech umístěte do prostřední přihrádku přístroje. Zavřete dvířka. Nastavte program GRILL na 13 minut při teplotě 200 °C, aby se plech předehřál.
Fáze 2 /5
Stroužky česneku nasekejte na jemno. Cuketu nakrájejte na plátky, červenou papriku na kostičky. Žampiony omyjte, odkrojte nožičky a lžičkou odstraňte lupeny. Vnitřek hub osušte papírovou utěrkou. Mašlovačkou potřete obě strany hub balzamikovým octem. Vnitřní stranu hub osolte a opepřete.
Fáze 3 /5
Do každé houby rozetřete lžičku rajčatové omáčky a nasypte nasekaný česnek.
Fáze 4 /5
Když je plech rozpálený, dejte na něj houby. Plech vložte do spodní přihrádky přístroje. Zavřete dvířka. Nastavte program PIZZA na 5 minut při teplotě 180 °C. Po skončení programu vyjměte houby a přidejte na ně cukety, červené papriky, olivy,sušenou bazalku, sůl a pepř. Posypte je strouhanou mozzarellou. Dejte je zpět na pizza plech a znovu spusťte program PIZZA na 15 minut při teplotě 180 °C.
Fáze 5 /5
Po upečení houby vyndejte a posypte je čerstvou bazalkou.