Veganská moussaka
Tefal
Recept od Tefal

Veganská moussaka

ratings.0

-/5 -

  • Celková doba 1 hod. 28 min
  • Příprava
    30 min
  • Vaření
    58 min
  • Chlazení
    0 min

Přísady

4 os.

  • 300 g Sušená zelená čočka

  • 800 g Bylinkové rajčatové coulis, ochucené

  • 30 cl Voda

  • 2 čl Italské koření

  • 300 g Lilek, nakrájený na 2cm proužky, grilovaný

  • 3 pl. Olivový olej

  • 90 g Margarín

  • 90 g Mouka

  • 90 cl Sójové mléko

  • 20 g Strouhaný sýr rostlinného původu

  • Sůl, pepř

Příslušenství

  • Extra Crisp
    Extra Crisp

Příprava

Fáze 1 /8

Tento recept vyžaduje poklici Extra Crisp. Připravte si ingredience.

  • 300g Sušená zelená čočka
  • 800g Bylinkové rajčatové coulis, ochucené
  • 30cl Voda
  • 2čl Italské koření
  • 300g Lilek, nakrájený na 2cm proužky, grilovaný
  • 3pl. Olivový olej
  • 90g Margarín
  • 90g Mouka
  • 90cl Sójové mléko
  • 20g Strouhaný sýr rostlinného původu
  • Sůl, pepř

Fáze 2 /8

Do nádoby dejte čočku, rajčatové coulis, vodu a italské koření.

  • 300g Sušená zelená čočka
  • 800g Bylinkové rajčatové coulis, ochucené
  • 30cl Voda
  • 2čl Italské koření

Fáze 3 /8

Tlakové vaření.

Fáze 4 /8

Přemístěte obsah nádoby do jiné a dejte stranou.

Fáze 5 /8

Do vyprázdněné nádoby dejte margarín a mouku.

  • 90g Margarín
  • 90g Mouka

Fáze 6 /8

Smažte asi 5 minut, dokud směs nezezlátne. Přidejte sójové mléko. Šlehejte po dobu 4 minut. Dejte stranou.

  • 90cl Sójové mléko

Fáze 7 /8

Do nádoby dejte polovinu lilku a polovinu čočky. Opakujte tento krok. Zalijte bešamelovou omáčkou a posypte sýrem.

  • 20g Strouhaný sýr rostlinného původu

Fáze 8 /8

Vypněte Cookeo a nasaďte poklici Extra Crisp. Nastavte na program č. 2 na 30 minut.

  • Extra Crisp