Vatroušky s tvarohem
- Celková doba 2 hod.
- 10 min
Příprava - 30 min
Vaření - 1 hod. 20 min
Chlazení
Přísady
6 os.
22 cl Mléko 3,2 %
1 pl. Hladká mouka
60 g Cukr
6 g Sušené droždí
400 g Hladká mouka
50 g Máslo
1 Vejce
1 Žloutek
1 špet. Sůl
360 g Tvaroh / Cottage sýr
1 Vejce
1 Žloutek
40 g Cukr
20 g Hladká mouka
18 g Vanilkový cukr
1 špet. Sůl
1 Žloutek
3 cl Mléko 3,2 %
10 g Máslo
1 cl Rostlinný olej
Příslušenství
Flex metla Hnětací hák
Příprava
Fáze 1 /15
V hrnci zahřejte mléko na 30–35 stupňů. V mléce rozpusťte cukr, 1 lžíci mouky a droždí a nechte 12–15 minut odstát.
Fáze 2 /15
Mouku prosejte přes síto do samostatné mísy.
Fáze 3 /15
V pánvi rozpusťte máslo.
Fáze 4 /15
Do mísy stroje dejte vejce. Stiskněte "Start".
Fáze 5 /15
Do umyté mísy stroje vlijte směs mléka, cukru, mouky a droždí. Poté přidejte mouku, rozpuštěné máslo a špetku soli a vejce. Stiskněte "Start".
Fáze 6 /15
Těsto přendejte do samostatné mísy, přikryjte kuchyňskou utěrkou a dejte těsto na teplé místo na 60 minut.
Fáze 7 /15
Tvaroh protřete lžící přes sítko.
Fáze 8 /15
Na náplň vložte všechny přísady (tvaroh, vejce, žloutek, cukr, mouku, vanilkový cukr a sůl) do mísy stroje. Stiskněte "Start".
Fáze 9 /15
Přeneste náplň do samostatné misky a zakryjte potravinářskou fólií.
Fáze 10 /15
Z těsta udělejte kuličky. Pomocí válečku rozválejte každý kousek na 10 cm.
Fáze 11 /15
Namažte pečicí papír rostlinným olejem a položte na něj koláčky těsta. Těsto pevně přitlačte dnem sklenice a vytvořte prohlubeň.
Fáze 12 /15
Náplň rozetřete na těsto.
Fáze 13 /15
Nechte koláče 20 minut odpočinout. Předehřejte troubu na 180-190 stupňů.
Fáze 14 /15
Koláče pečte 15-17 minut. 2 minuty před koncem potřete okraje směsí žloutku a mléka.
Fáze 15 /15
Hotové koláče potřete kouskem másla a přikryjte kuchyňskou utěrkou a nechte vychladnout.