Věnečky Paris-Brest
- Celková doba 3 hod. 30 min
- 1 hod.
Příprava - 30 min
Vaření - 2 hod.
Chlazení
Přísady
6 os.
37 g Máslo
9.5 cl Voda
1 špet. Cukr
1 špet. Sůl
56 g Hladká mouka
94 g Vejce
1 Vejce
1 cl Mléko
22 g Mandlové plátky
37.5 cl Mléko
45 g Cukr
3 Žloutky
45 g Cukr
37 g Kukuřičný škrob
112 g Lískooříškový krém
165 g Máslo
15 g Moučkový cukr
Příslušenství
Šlehač Flex metla
Příprava
Fáze 1 /19
Troubu předehřejte na 200 stupňů.
Fáze 2 /19
Odpalované těsto připravte tak, že dejte do hrnce vodu, sůl, cukr a na kostičky nakrájené máslo. Nechte provařit, aby se máslo rozpustilo.
Fáze 3 /19
Sundejte z plotny a najednou přidejte mouku. Vraťte na mírný oheň a rychle promíchejte vařečkou. Těsto by se mělo odtrhnout od okrajů hrnce a vytvořit kouli.
Fáze 4 /19
Těsto vložte do mísy stroje. Stiskněte tlačítko "Start" a poté těsto prohněťte, aby se teplota těsta snížila, aby se vejce při nalévání nesrazila.
Fáze 5 /19
V samostatné misce zvažte vejce a lehce je rozšlehejte.
Fáze 6 /19
Stiskněte "Start" a poté po troškách přidávejte rozšlehaná vejce a nechte stroj běžet. Množství vajec upravte pravidelnou kontrolou konzistence těsta: na konci šlehače by mělo tvořit tuhý vrchol.
Fáze 7 /19
Těsto vložte do cukrářského sáčku s rýhovanou tryskou a na vymazaném plechu udělejte kolečka 7 až 9 cm.
Fáze 8 /19
Paris-Brest potřete rozšlehaným vejcem a trochou mléka. Posypte mandlovými lupínky.
Fáze 9 /19
Pečte Paris-Brest 30 minut při 200 stupních a po 20 až 25 minutách otevřete dvířka, abyste odstranili vlhkost.
Fáze 10 /19
Nechte vychladnout na mřížce a poté Paris-Brest nakrájejte zubatým nožem.
Fáze 11 /19
Krém připravte tak, že v hrnci svařte mléko a cukr za pravidelného míchání.
Fáze 12 /19
Do mísy stroje dejte žloutky, cukr a kukuřičný škrob. Stiskněte "Start".
Fáze 13 /19
Stiskněte tlačítko "Start" a poté do směsi nakapejte směs horkého mléka a cukru a nechte stroj běžet.
Fáze 14 /19
Vše vložte do hrnce a za stálého míchání metličkou přiveďte směs k varu. Vařte 3 minuty až do zhoustnutí.
Fáze 15 /19
Přidejte lískooříškový krém a promíchejte. Směs nalijte na plech, přikryjte potravinářskou fólií tak, až se bude dotýkat povrchu a nechte 2 hodiny v lednici.
Fáze 16 /19
Vychladlou směs dejte do mísy stroje. Stiskněte "Start".
Fáze 17 /19
Máslo odvažte a mírně nechte změknout.
Fáze 18 /19
Stiskněte "Start" a po lžících přidávejte máslo. Čas od času špachtlí oškrábejte okraje mísy, abyste sebrali máslo, které se nesmíchalo se zbytkem. Měli byste získat dokonale hladkou směs s veškerým zapracovaným máslem.
Fáze 19 /19
Náplň přendejte do cukrářského sáčku s velkou rýhovanou tryskou. Směsí potřete spodní díl každého Paris-Brest a uzavřete horním dílem. Posypeme moučkovým cukrem.