Věnečky Paris-Brest - recept Kitchen Machines Touch | Tefal
Tefal
Recept od Tefal

Věnečky Paris-Brest

ratings.0

-/5 -

  • Celková doba 3 hod. 30 min
  • Příprava
    1 hod.
  • Vaření
    30 min
  • Chlazení
    2 hod.

Přísady

6 os.

  • 37 g Máslo

  • 9.5 cl Voda

  • 1 špet. Cukr

  • 1 špet. Sůl

  • 56 g Hladká mouka

  • 94 g Vejce

  • 1 Vejce

  • 1 cl Mléko

  • 22 g Mandlové plátky

  • 37.5 cl Mléko

  • 45 g Cukr

  • 3 Žloutky

  • 45 g Cukr

  • 37 g Kukuřičný škrob

  • 112 g Lískooříškový krém

  • 165 g Máslo

  • 15 g Moučkový cukr

Příslušenství

  • Šlehač
    Šlehač
  • Flex metla
    Flex metla

Příprava

Fáze 1 /19

Troubu předehřejte na 200 stupňů.

Fáze 2 /19

Odpalované těsto připravte tak, že dejte do hrnce vodu, sůl, cukr a na kostičky nakrájené máslo. Nechte provařit, aby se máslo rozpustilo.

  • 37g Máslo
  • 9.5cl Voda
  • 1špet. Cukr
  • 1špet. Sůl

Fáze 3 /19

Sundejte z plotny a najednou přidejte mouku. Vraťte na mírný oheň a rychle promíchejte vařečkou. Těsto by se mělo odtrhnout od okrajů hrnce a vytvořit kouli.

  • 56g Hladká mouka

Fáze 4 /19

Těsto vložte do mísy stroje. Stiskněte tlačítko "Start" a poté těsto prohněťte, aby se teplota těsta snížila, aby se vejce při nalévání nesrazila.

  • Šlehač

Fáze 5 /19

V samostatné misce zvažte vejce a lehce je rozšlehejte.

  • 94g Vejce

Fáze 6 /19

Stiskněte "Start" a poté po troškách přidávejte rozšlehaná vejce a nechte stroj běžet. Množství vajec upravte pravidelnou kontrolou konzistence těsta: na konci šlehače by mělo tvořit tuhý vrchol.

  • Šlehač

Fáze 7 /19

Těsto vložte do cukrářského sáčku s rýhovanou tryskou a na vymazaném plechu udělejte kolečka 7 až 9 cm.

Fáze 8 /19

Paris-Brest potřete rozšlehaným vejcem a trochou mléka. Posypte mandlovými lupínky.

  • 1 Vejce
  • 1cl Mléko
  • 22g Mandlové plátky

Fáze 9 /19

Pečte Paris-Brest 30 minut při 200 stupních a po 20 až 25 minutách otevřete dvířka, abyste odstranili vlhkost.

Fáze 10 /19

Nechte vychladnout na mřížce a poté Paris-Brest nakrájejte zubatým nožem.

Fáze 11 /19

Krém připravte tak, že v hrnci svařte mléko a cukr za pravidelného míchání.

  • 37.5cl Mléko
  • 45g Cukr

Fáze 12 /19

Do mísy stroje dejte žloutky, cukr a kukuřičný škrob. Stiskněte "Start".

  • 3 Žloutky
  • 45g Cukr
  • 37g Kukuřičný škrob
  • Flex metla

Fáze 13 /19

Stiskněte tlačítko "Start" a poté do směsi nakapejte směs horkého mléka a cukru a nechte stroj běžet.

  • Flex metla

Fáze 14 /19

Vše vložte do hrnce a za stálého míchání metličkou přiveďte směs k varu. Vařte 3 minuty až do zhoustnutí.

Fáze 15 /19

Přidejte lískooříškový krém a promíchejte. Směs nalijte na plech, přikryjte potravinářskou fólií tak, až se bude dotýkat povrchu a nechte 2 hodiny v lednici.

  • 112g Lískooříškový krém

Fáze 16 /19

Vychladlou směs dejte do mísy stroje. Stiskněte "Start".

  • Šlehač

Fáze 17 /19

Máslo odvažte a mírně nechte změknout.

  • 165g Máslo

Fáze 18 /19

Stiskněte "Start" a po lžících přidávejte máslo. Čas od času špachtlí oškrábejte okraje mísy, abyste sebrali máslo, které se nesmíchalo se zbytkem. Měli byste získat dokonale hladkou směs s veškerým zapracovaným máslem.

  • Šlehač

Fáze 19 /19

Náplň přendejte do cukrářského sáčku s velkou rýhovanou tryskou. Směsí potřete spodní díl každého Paris-Brest a uzavřete horním dílem. Posypeme moučkovým cukrem.

  • 15g Moučkový cukr