Tyrolský knedlík
- Celková doba 1 hod. 20 min
- 20 min
Příprava - 15 min
Vaření - 45 min
Chlazení
Přísady
6 os.
1 Bujón v kostce
15 cl Voda
250 g Nakrájený tvrdý chléb
2 Vejce
30 g Nakrájená bílá cibule
2 čl Nasekaná petrželka
1 čl Pažitka
25 cl Mléko
30 g Hladká mouka
100 cl Voda
2 špet. Sůl
2 špet. Pepř
10 g Máslo
Příslušenství
Šlehač
Příprava
Fáze 1 /7
Do velkého hrnce dejte vodu s kostkou vývaru a přiveďte k varu.
1 Bujón v kostce 15cl Voda
Fáze 2 /7
Do mísy stroje dejte chléb, mléko, petržel, pažitku, mouku, sůl a pepř.
250g Nakrájený tvrdý chléb 2čl Nasekaná petrželka 1čl Pažitka 25cl Mléko 30g Hladká mouka 2špet. Sůl 2špet. Pepř
Fáze 3 /7
Stiskněte tlačítko "Start" a během programu postupně přidávejte vývar.
Šlehač
Fáze 4 /7
Těsto rozdělte na 4 části, vyválejte z něj 4 koule o průměru 23-25 cm, které zploštíte.
Fáze 5 /7
Poté ponořte koule do vroucí vody, snižte oheň na minimum a vařte 15 minut.
Fáze 6 /7
Pro lepší chuť podávejte v keramické misce se lžící másla, které se okamžitě rozpustí.
100cl Voda
Fáze 7 /7
To be solved