Turecká vejce na topinku
- Celková doba 20 min
- 10 min
Příprava - 10 min
Vaření - 0 min
Chlazení
Kompatibilní spotřebiče (2)
Přísady
4 os.
4 ks Vejce
4 krajíc chleba Chléb
100 g Žervé
100 g Řecký jogurt
1 strou. Česnek
1 hrst Kopr
60 g Máslo
1 lžička Sladká mletá paprika
0.5 lžička Mletý kmín
Chilli
1 špet. Kurkuma
Sůl
Příslušenství
Plech na pečení XL
Příprava
Fáze 1 /6
Žervé a jogurt promíchejte s prolisovaným česnekem, a bylinkami. Podle chuti osolte a opepřete.
Fáze 2 /6
Máslo rozehřejte v menším rendlíku na mírném stupni, přidejte koření a sůl, promíchejte a odstavte.
Fáze 3 /6
Otevřete gril v režimu kompletní pokrm a vložte do grilu pečící nádobu. Boční termostat nastavte do polohy 3. jakmile se ozve zvukový signál do pekáčku rozklepněte 4 vejce. Na druhou polovinu grilu, tedy grilovací desky, dejte opéct chléb. Vejce opékejte zhruba 5 minut, než se zatáhne bílek. Chléb opékejte dozlatova.
Fáze 4 /6
V případě, že se po 5 minutách vejce nezatáhne, teplotu ztlumte, otočte bočním termostatem do polohy 2 a nechejte vejce dojít.
Fáze 5 /6
Opečený chléb potřete bylinkovým žervé.
Fáze 6 /6
Na chléb položte 1 kus opečeného vejce, které přelijte kořeněným máslem.