Treska na středomořský způsob s cuketovými hranolkami
- Celková doba 1 hod. 25 min
- 5 min
Příprava - 1 hod. 20 min
Vaření - 0 min
Chlazení
Přísady
4 os.
4 Cukety
2 Vaječné bílky
100 g Strouhanka
40 g Strouhaný parmazán
Sůl, pepř
5 cl Olivový olej
4 Čerstvé filety z tresky
50 g Černé olivy bez pecky
Šťáva z citrónu
1 čl Mleté chilli
2 strou. Nasekaný česnek
1 cl Balzamikový ocet
Příslušenství
Gril Oddělovač
Příprava
Fáze 1 /7
Cuketu nakrájejte na hranolky silné 2-3 cm.
Fáze 2 /7
V míse rozšlehejte vaječné bílky. V jiné míse smíchejte strouhanku, parmazán, sůl a pepř. Na plech položte pečicí papír.
Fáze 3 /7
Hranolky cukety namočte ve vajíčku a poté je důkladně obalte ve strouhance. Odkládejte je na pečicí papír. Pomocí mašlovačky je potřete 3 polévkovými lžícemi olivového oleje.
Fáze 4 /7
V míse si připravte směs 60 ml olivového oleje, nasekaných oliv, citronové kůry, chilli, česneku, balzamikového octa, soli a pepře.
Fáze 5 /7
Rybu z obou stran osolte a opepřete a zakápněte citronovou šťávou. Horní stranu ryby potřete olivovou směsí.
Fáze 6 /7
Do přístroje vložte grilovací mřížku a oddělovač. Klikněte na tlačítko Synchronizace a vyberte program HRANOLKY pro P1. Pro P2 vyberte program RYBY. Zprvu vložte polovinu cuketových hranolek. Během vaření několikrát promíchejte. Když zazní časovač, vložte na druhou stranu polovinu rybích filet a začněte péct.
Fáze 7 /7
Po dokončení programu postup opakujte s druhou dávkou.