Tiramisu
- Celková doba 1 hod.
- 30 min
Příprava - 0 min
Vaření - 30 min
Chlazení
Kompatibilní spotřebiče (3)
Přísady
6 os.
500 g Sýr mascarpone
4 Vejce
250 g Cukrářské piškoty
150 g Cukr
1 Vanilkový cukr
20 cl Americká káva
10 g Kakaový prášek
Příslušenství
Flex metla
Příprava
Fáze 1 /10
Do oddělených misek rozbijte vejce a oddělte bílky od žloutků.
Fáze 2 /10
Vložte vaječné bílky do mísy stroje a stiskněte "Start".
Fáze 3 /10
Vyšlehané bílky přendejte do samostatné misky a uložte je do lednice.
Fáze 4 /10
Do umyté mixovací nádoby stroje vložte žloutky s cukrem a vanilkou a stiskněte "Start".
Fáze 5 /10
Pomocí stěrky ručně zapracujte mascarpone, míchejte zdola nahoru.
Fáze 6 /10
Jakmile získáte homogenní směs, ručně pomocí stěrky vmíchejte vyšlehaný sníh z bílků.
Fáze 7 /10
Směs přendejte do cukrářského sáčku a uložte do lednice.
Fáze 8 /10
Sušenky namáčejte v kávě a v misce nebo sklenici střídejte smetanu a sušenky a zakončete vrstvou krému.
Fáze 9 /10
Před podáváním necháme 30 minut odpočinout v lednici.
Fáze 10 /10
Před podáváním posypte dostatečným množstvím kakaa.