Teriyaki s kuřecím masem a lilkem
- Celková doba 40 min
- 10 min
Příprava - 30 min
Vaření - 0 min
Chlazení
Přísady
2 os.
200 g Kuřecí prsa bez kosti a kůže, nakrájená
2 Lilky (kolem 400 g)
3 pl. Rostlinný olej
2 Stroužky česneku
2 pl. Sójová omáčka
1 čl Mletý zázvor
1 Jarní cibulka
Příslušenství
Rendlík
Příprava
Fáze 1 /10
Naložte nakrájené kuřecí maso s 1 lžící vody, 1 lžící rostlinného oleje, 1 lžící sójové omáčky a 1 lžičkou mletého zázvoru.
Fáze 2 /10
Oloupejte a nakrájejte lilky.
Fáze 3 /10
Nasekejte česnek a nakrájejte jarní cibulku na plátky.
Fáze 4 /10
Rozehřejte 1 lžíci rostlinného oleje na středním plameni. Přidejte nasekaný česnek a kousky lilku, zamíchejte a nechte 2 minuty pod pokličkou.
Fáze 5 /10
Sundejte pokličku, zamíchejte a přidejte další lžíci rostlinného oleje. Pokračujte ve vaření lilku, pokrytého pokličkou, dalších 5 minut.
Fáze 6 /10
Opět sundejte pokličku, zamíchejte a přidejte poslední lžíci rostlinného oleje. Vařte lilek další 2 minuty, opět s pokličkou.
Fáze 7 /10
Přidejte 2 lžíce vody k lilku a vařte pod pokličkou 15 minut na střední teplotě. Uprostřed doby vaření promíchejte.
Fáze 8 /10
Uvařený lilek dejte stranou do samostatné mísy.
Fáze 9 /10
V hrnci osmahněte marinované kuřecí maso po dobu 3 minut, přičemž neustále míchejte.
Fáze 10 /10
Přidejte lilek, 2 lžíce sójové omáčky a nakrájenou jarní cibulku ke kuřecímu masu. Vařte bez pokličky další 3 minuty a za stálého míchání se všechny ingredience spojí.