Těstoviny s lilkem a ančovičkami
- Celková doba 23 min
- 15 min
Příprava - 8 min
Vaření - 0 min
Chlazení
Přísady
2 os.
160 g Sušené těstoviny casarecce
200 g Lilek, omytý a nakrájený na 2cm kostky
Šťáva z citronu
1 Stroužek česneku, oloupaný a nasekaný
1 pl. Olivový olej (povinné)
0.5 čl Mletý kmín
1 pl. Petržel, omytá a nasekaná (nejlépe hladkolistá)
10 Marinované ančovičky (nebo sardinky)
0.33 čl Cukr
270 ml Osolená voda
Příprava
Fáze 1 /7
Připravte si ingredience.
Fáze 2 /7
Lilky omyjte a nakrájejte na 2cm kostičky.
Fáze 3 /7
Oloupejte a nasekejte stroužky česneku.
Fáze 4 /7
Omyjte a nasekejte petržel.
Fáze 5 /7
Vložte do nádoby v následujícím pořadí: 150 g lilku, česnek, cukr, olej, vodu a zbytek lilku.
Fáze 6 /7
Doba vaření: 8 minut
Fáze 7 /7
Přidejte citron, kmín a petržel. Podávejte zdobené ančovičkami.