Těstoviny s lilkem a ančovičkami - recept Cookeo | Tefal
Tefal
Recept od Tefal

Těstoviny s lilkem a ančovičkami

ratings.0

-/5 -

  • Celková doba 23 min
  • Příprava
    15 min
  • Vaření
    8 min
  • Chlazení
    0 min

Přísady

2 os.

  • 160 g Sušené těstoviny casarecce

  • 200 g Lilek, omytý a nakrájený na 2cm kostky

  • Šťáva z citronu

  • 1 Stroužek česneku, oloupaný a nasekaný

  • 1 pl. Olivový olej (povinné)

  • 0.5 čl Mletý kmín

  • 1 pl. Petržel, omytá a nasekaná (nejlépe hladkolistá)

  • 10 Marinované ančovičky (nebo sardinky)

  • 0.33 čl Cukr

  • 270 ml Osolená voda

Příprava

Fáze 1 /7

Připravte si ingredience.

Fáze 2 /7

Lilky omyjte a nakrájejte na 2cm kostičky.

Fáze 3 /7

Oloupejte a nasekejte stroužky česneku.

Fáze 4 /7

Omyjte a nasekejte petržel.

Fáze 5 /7

Vložte do nádoby v následujícím pořadí: 150 g lilku, česnek, cukr, olej, vodu a zbytek lilku.

Fáze 6 /7

Doba vaření: 8 minut

Fáze 7 /7

Přidejte citron, kmín a petržel. Podávejte zdobené ančovičkami.