Suflé s čokoládovo-kaštanovým krémem
- Celková doba 40 min
- 25 min
Příprava - 15 min
Vaření - 0 min
Chlazení
Přísady
8 os.
200 g Tmavá čokoláda
40 g Kukuřičný škrob
5 Vejce
100 g Cukr
15 g Máslo
120 g Kaštanový krém
1 pl. Vanilkový extrakt
Moučkový cukr
Příslušenství
Základní grilovací deska
Příprava
Fáze 1 /8
Čokoládu vložte do mísy, kterou položíte na hrnec s několika centimetry vody. Dbejte na to, aby se mísa s čokoládou nedotýkala vody. Rozpusťte čokoládu při střední teplotě.
Fáze 2 /8
Rozklepněte vajíčka. Žloutky vložte do velké mísy a bílky do jiné mísy. V míse smíchejte kukuřičný škrob s 60 g cukru krupice.
Fáze 3 /8
Rozpuštěnou čokoládu nalijte na vaječné žloutky a opatrně zamíchejte. Přidejte vanilkový extrakt, kaštanový krém, a nakonec směs kukuřičného škrobu a cukru. Dobře promíchejte.
Fáze 4 /8
Vaječné bílky vyšlehejte do tuhého sněhu, aby tvořily špičky, postupným přidáním 40 g cukru.
Fáze 5 /8
Přesuňte vaječné bílky do čokoládové směsi a jemně ji promíchejte, aby sníh neklesl.
Fáze 6 /8
Vymažte 8 misek máslem a vysypte je uvnitř cukrem. Otočte je, abyste vysypali přebytečný cukr. Misky naplňte směsí asi do vzdálenosti 0,5 cm od okraje.
Fáze 7 /8
Misky dejte na standardní plech fritézy Easy Fry a nastavte program DORTY přibližně na dobu 15 minut.
Fáze 8 /8
Když suflé vzkypí, vyndejte je hned z fritézy Easy Fry, posypte je moučkovým cukrem a okamžitě podávejte.