Steakové hranolky
- Celková doba 1 hod. 15 min
- 15 min
Příprava - 1 hod.
Vaření - 0 min
Chlazení
Přísady
8 os.
1.6 kg Brambory
6 g Paprika
Sůl
6 cl Olej
8 plátek Steaky z nízkého roštěnce, po cca 200 g
Pepř
Příslušenství
Gril
Příprava
Fáze 1 /4
Oloupejte brambory a nakrájejte je na hranolky silné asi 2 cm. Položte je na utěrku, aby co nejvíce oschly, a poté je přendejte do mísy. Přidejte papriku a sůl a promíchejte, aby se hranolky rovnoměrně pokryly. Přidejte olej a vše smíchejte.
Fáze 2 /4
Vložte do přístroje grilovací mřížku. Polovinu hranolek dejte na jednu stranu grilovací mřížky. Dejte ji do přístroje. Nastavte program HRANOLKY na 25 minut při teplotě 200 °C. Během pečení hranolky jednou či dvakrát promíchejte.
Fáze 3 /4
Po upečení přendejte hranolky do mísy a dejte stranou. Na horkou grilovací mřížku dejte dva steaky. Varnou nádobu dejte do přístroje. Nastavte program GRILL na 4–6 minut při teplotě 200 °C v závislosti na tom, jak hodně propečené steaky chcete mít. Spusťte program. V polovině grilování steaky otočte.
Fáze 4 /4
Po skončení programu postup opakujte se zbývajícími steaky.