Sous-vide chashu vepřové
- Celková doba 6 hod. 15 min
- 15 min
Příprava - 6 hod.
Vaření - 0 min
Chlazení
Přísady
6 os.
6 pl. Sójová omáčka
1.5 pl. Tekutý med
1.5 pl. Dashi prášek
1.5 pl. Mirin
45 cl Voda
30 g Zázvor
6 strou. Česnek
1.5 Nakrájená jarní cibulka
Mletý pepř
750 g Rolovaný vepřový bůček
600 g Vařený ramen
3 Vejce uvařené naměkko rozpůlíme
6 pl. Nakrájená jarní cibulka
Příprava
Fáze 1 /7
Připravte si ingredience.
Fáze 2 /7
V míse smíchejte tekutiny a aromatické koření.
Fáze 3 /7
Maso vložte do sáčku na vaření sous-vide a poté přidejte směs. Sáček vložte do sous vide pod úhlem. Ujistěte se, že jsou sáčky dobře uzavřeny.
Fáze 4 /7
Do mísy mixéru nalijte 3 l vody. Do vody vložte sáček.
Fáze 5 /7
Vařte v ponořeném vakuu.
Fáze 6 /7
Vyjměte sáček a otevřete jej. Plátky vepřového bůčku osmažte na pánvi s trochou másla.
Fáze 7 /7
Zalijte je velmi horkým vývarem. Maso nakrájejte na plátky. Podávejte s vejci a zelenou cibulkou.