Snadné tuňákové onigiri
- Celková doba 35 min
- 30 min
Příprava - 5 min
Vaření - 0 min
Chlazení
Přísady
2 os.
65 g Tuňák v konzervě ve slaném nálevu, okapaný
0.5 pl. Majonéza
25 g Salátová okurka, na malé kostky
200 g Japonská rýže
1 pl. Cukr
25 cl Voda
2.5 cl Rýžový ocet na maki a sushi
0.5 pl. Černá sezamová semínka
0.5 pl. Bílá sezamová semínka
Mořské řasy Nori
Sójová omáčka
Wasabi
Příprava
Fáze 1 /9
Připravte si ingredience.
65g Tuňák v konzervě ve slaném nálevu, okapaný 0.5pl. Majonéza 25g Salátová okurka, na malé kostky 200g Japonská rýže 1pl. Cukr 25cl Voda 2.5cl Rýžový ocet na maki a sushi 0.5pl. Černá sezamová semínka 0.5pl. Bílá sezamová semínka Mořské řasy Nori Sójová omáčka Wasabi
Fáze 2 /9
V misce smíchejte tuňáka, majonézu a salátovou okurku. Dejte do lednice.
65g Tuňák v konzervě ve slaném nálevu, okapaný 0.5pl. Majonéza 25g Salátová okurka, na malé kostky
Fáze 3 /9
Rýži propláchněte a vložte do nádoby s cukrem a vodou.
200g Japonská rýže
Fáze 4 /9
Tlakové vaření.
Fáze 5 /9
Rýži rozprostřete do misky. Přidejte rýžový ocet. Promíchejte.
2.5cl Rýžový ocet na maki a sushi
Fáze 6 /9
V misce smíchejte černá a bílá sezamová semínka.
0.5pl. Černá sezamová semínka 0.5pl. Bílá sezamová semínka
Fáze 7 /9
Směsí s tuňákem naplňte 2 onigiri pro každou osobu.
Fáze 8 /9
Špičku onigiri posypte sezamovými semínky.
Fáze 9 /9
Ozdobte kouskem mořské řasy. Podávejte se sójovou omáčkou a wasabi.