Snadná focaccia - recept EASY FRY GRILL & STEAM 3 in 1 | Tefal
Tefal
Recept od Tefal

Snadná focaccia

ratings.0

-/5 -

  • Celková doba 1 hod. 45 min
  • Příprava
    15 min
  • Vaření
    20 min
  • Chlazení
    1 hod. 10 min

Přísady

4 os.

  • 18 cl Voda

  • 1 špet. Cukr

  • 6 g Sušené pekařské droždí

  • 250 g Hladká bílá mouka

  • 8 g Sůl

  • Olivový olej

Příprava

Fáze 1 /6

V malé nádobě smíchejte vodu a cukr. Přidejte droždí a jemně promíchejte. Nechejte 10 minut odpočívat, dokud kvásek nenapění.

Fáze 2 /6

Do mísy dejte sůl a mouku a přidejte směs droždí, vody a cukru. Droždí nesmí přijít do styku se solí. Míchejte silikonovou stěrkou, dokud nebude mít těsto jednotnou konzistenci.

Fáze 3 /6

Další mísu postříkejte olejem ve spreji (nebo ji olejem lehce potřete) a vložte do ní těsto. Přikryjte utěrkou a nechejte kynout při pokojové teplotě nebo v troubě při 40 °C alespoň 1 hodinu nebo do zdvojnásobení objemu.

Fáze 4 /6

Předehřejte fritézu Easy Fry na 190 °C. Obdélníkovou formu (15 x 22 cm) lehce vysypte moukou a vložte do ní těsto. Rozprostřete jej tak, aby pokrylo celou plochu. Těsto by mělo být velmi lepivé. Lehce pomoučenými prsty vytvořte poměrně hluboké otvory rovnoměrně rozmístěné po celém těstě. Do každého otvoru nalijte olivový olej. Můžete posypat rozmarýnem a tymiánem nebo jakoukoli bylinkou dle vašeho výběru.

Fáze 5 /6

Umístěte formu do fritézy Easy Fry pomocí standardní podložky a pečte při 190 °C po dobu 11 minut. Poté pečte 5 minut při 200 °C.

Fáze 6 /6

Vyjměte focacciu z formy. Pokud spodní strana není dostatečně zlatavá, vložte focacciu zpět do fritézy a pečte dalších 5 minut při 200 °C. Nakrájejte na plátky nebo čtverečky a podávejte.