Smetanový quiche s pórkem a kari - recept Kitchen Machines Touch | Tefal
Tefal
Recept od Tefal

Smetanový quiche s pórkem a kari

ratings.0

-/5 -

  • Celková doba 1 hod. 35 min
  • Příprava
    30 min
  • Vaření
    35 min
  • Chlazení
    30 min

Přísady

6 os.

  • 1 díl. Křehké těsto

  • 300 g Pórek

  • 37 g Řapíkatý celer

  • 1 cl Olivový olej

  • 3 díl. Vejce

  • 20 cl Sojová smetana

  • 10 cl Sójové mléko

  • 4 g Sůl

  • 4 g Mleté kari koření

Příslušenství

  • Flex metla
    Flex metla

Příprava

Fáze 1 /11

Tento recept vyžaduje základní přípravu: křehké těsto. Máte ji již připravenou, než budete pokračovat v tomto receptu? Pokud ne, recept na křehké těsto najdete v bloku "Příprava" návratem na hlavní obrazovku receptu. Příprava trvá 15 minut a 30 minut odležení v lednici.

  • 1díl. Křehké těsto

Fáze 2 /11

Vymažte koláčovou formu a vložte do ní těsto. Jemně prsty zatlačte na těsto, aby se rozprostřelo až k okraji, přebytečné těsto nechte vyčnívat. Dejte do lednice alespoň na 30 minut.

Fáze 3 /11

Omyjte a nakrájejte pórek a řapíkatý celer. Listy celeru nakrájejte nadrobno.

  • 300g Pórek
  • 37g Řapíkatý celer

Fáze 4 /11

Na pánvi rozehřejte olej, přidejte plátky pórku a celeru a dochuťte solí. Vařte na mírném ohni přikryté za občasného míchání asi 15 minut. Nechte vychladnout.

  • 300g Pórek
  • 37g Řapíkatý celer
  • 1cl Olivový olej

Fáze 5 /11

Troubu předehřejte na 180 stupňů.

Fáze 6 /11

V samostatné misce odvažte a smíchejte smetanu, mléko, sůl a kari.

  • 20cl Sojová smetana
  • 10cl Sójové mléko
  • 4g Sůl
  • 4g Mleté kari koření

Fáze 7 /11

Přidejte vejce do misky stroje. Stiskněte "Start". Po 30 sekundách, když jsou našlehané, přidejte do mísy směs smetany a mléka.

  • 3díl. Vejce
  • Flex metla

Fáze 8 /11

Nožem odřízněte přebytečné těsto od formy.

Fáze 9 /11

Vychladlou pórkovou směs položte na základ z křehkého těsta.

Fáze 10 /11

Zalijte směsí vajec, mléka a smetany a pečte asi 35 minut na 180 stupňů.

Fáze 11 /11

Podávejte teplé, vlažné nebo studené.