Bang bang květák
- Celková doba 50 min
- 25 minPříprava 
- 25 minVaření 
- 0 minChlazení 
Přísady
8 os.
- 1 kg Květáka 
- 150 g Mouka 
- 1 čl Paprika 
- 1 čl Sušený česnek 
- 1 čl Sušená cibule 
- 20 cl Mléko 
- Sůl 
- 160 g Panko strouhanka 
- 240 g Majonéza 
- 4 lžíce Sladká chilli omáčka 
- 4 lžíce Sriracha omáčka 
- 2 Limetková šťáva 
- 2 lžíce Javorový sirup 
- 2 pl. Sezamová semínka 
Příprava
Fáze 1 /7
Květák omyjte a nakrájejte na růžičky.
Fáze 2 /7
Ve velké míse smíchejte mouku, papriku, sušený česnek, cibuli, sůl a pepř. Postupně vmíchávejte mléko a vyšlehejte do hladka. Do jiné mělké misky dejte panko strouhanku. Růžičky květáku namáčejte v těstíčku a poté ve strouhance.
Fáze 3 /7
V misce smíchejte sladkou chilli omáčku, omáčku sriracha, limetkovou šťávu a javorový sirup.
Fáze 4 /7
Na desku v nádobě dejte růžičky květáku. Zahajte proces vaření.
Fáze 5 /7
Na přípravu omáčky: v misce smíchejte majonézu, sladkou chilli omáčku, sriracha omáčku, limetkovou šťávu a javorový sirup. Odložte na chladné místo.
Fáze 6 /7
V polovině tepelné úpravy květák zamíchejte.
Fáze 7 /7
Květák dejte na talíř a pokapejte chilli omáčkou. Posypte sezamovými semínky. Podávejte s vepřovou panenkou.

