Smažené panzerotti - recept Kitchen Machines Touch | Tefal
Tefal
Recept od Tefal

Smažené panzerotti

ratings.0

-/5 -

  • Celková doba 2 hod. 50 min
  • Příprava
    50 min
  • Vaření
    20 min
  • Chlazení
    1 hod. 40 min

Přísady

6 os.

  • 125 g Hladká mouka Manitoba

  • 125 g Hladká pšeničná mouka

  • 14 cl Voda

  • 5 g Mletá sůl

  • 5 g Sušené pivovarské kvasnice

  • 5 g Cukr

  • 150 g Sýr mozzarella

  • 100 g Rajčatové pyré

  • 1 čl Oregano

  • 50 cl Olej na smažení

  • Mořská sůl

Příslušenství

  • Hnětací hák
    Hnětací hák

Příprava

Fáze 1 /13

V míse stroje rozpusťte droždí na 10 minut ve vodě.

  • 14cl Voda
  • 5g Sušené pivovarské kvasnice

Fáze 2 /13

Do mixovací nádoby s droždím a vodou přidejte obě mouky, sůl a cukr a stiskněte "Start".

  • 125g Hladká mouka Manitoba
  • 125g Hladká pšeničná mouka
  • 5g Mletá sůl
  • 5g Cukr
  • Hnětací hák

Fáze 3 /13

Uzavřete mixovací nádobu potravinářskou fólií. Těsto nechte kynout 30 minut při pokojové teplotě (20-22 stupňů).

Fáze 4 /13

Odstraňte fólii a vyjměte těsto.

Fáze 5 /13

Na pracovním stole rozdělte těsto na 6 kuliček o hmotnosti asi 100 g.

Fáze 6 /13

Vyválejte kousky, abyste získali malé kuličky.

Fáze 7 /13

Přikryjte kuchyňskou utěrkou a nechte 1 hodinu kynout.

Fáze 8 /13

Mozzarellu nakrájejte na malé kostičky a dochuťte rajčatovým protlakem, solí a oreganem.

  • 150g Sýr mozzarella
  • 100g Rajčatové pyré
  • 1čl Oregano
  • Mořská sůl

Fáze 9 /13

Předehřejte olej na 170-180 stupňů.

  • 50cl Olej na smažení

Fáze 10 /13

Válečkem z kuliček vytvářejte malé disky. Pomocí čajové lžičky vložte do středu každého disku trochu rajčatového protlaku a trochu mozzarelly.

Fáze 11 /13

Těsto uzavřete tak, aby vznikly půlměsícové ravioli a okraje dobře přitlačte prsty.

Fáze 12 /13

Panzerotti opékejte na rozpáleném oleji 3–4 minuty.

  • 50cl Olej na smažení

Fáze 13 /13

Nechte okapat na savém papíře a podávejte horké s mořskou solí.

  • Mořská sůl