Smažená korejská kuřecí křídla s pálivou omáčkou
- Celková doba 1 hod. 8 min
- 20 min
Příprava - 18 min
Vaření - 30 min
Chlazení
Kompatibilní spotřebiče (1)
Přísady
4 os.
16 Kuřecí křídla
50 cl Mléko
25 g Česnek
10 g Zázvor
20 g Sójová omáčka
60 g Gochujang (chilli pasta)
15 g Rýžový ocet
10 g Sezamový olej
20 g Akátový med
15 g Kečup
1 čl Sušený česnek
1 čl Sušená cibule
60 g Hladká mouka
30 g Kukuřičná mouka
0.5 sáček Kypřicí prášek do pečiva
2 Vejce
150 g Panko strouhanka
2 pl. Jarní cibulky
1 pl. Bílá sezamová semínka
Příslušenství
Fritovací koš
Příprava
Fáze 1 /8
Kuřecí křídla namočte na 30 minut do mléka. Mezitím si připravte omáčku. Ve velké míse smíchejte nasekaný česnek, zázvor, sójovou omáčku, chilli pastu gochujang, rýžový ocet, sezamový olej, akátový med a kečup. Promíchejte metličkou. Dejte stranou.
Fáze 2 /8
Kuřecí maso vložte do cedníku a nechte okapat. V míse smíchejte sušený česnek a sušenou cibuli. V této směsi kuřecí křídla obalte.
Fáze 3 /8
Připravte si tři talíře. Do prvního talíře nasypte mouku, kukuřičnou mouku a prášek do pečiva, do druhého rozklepněte vejce a do třetího nasypte panko strouhanku. Vejce rozšlehejte vidličkou.
Fáze 4 /8
Kuřecí křídla po jednom postupně obalte moukou, poté šlehanými vejci, a nakonec strouhankou.
Fáze 5 /8
Kuřecí křídla dejte do fritovacího koše. Fritovací koš umístěte do prostřední polohy v troubě.
Fáze 6 /8
Přístroj zapněte. Zvolte program AIR FRY (smažení vzduchem) při 180 °C a nastavte dobu smažení na 18 minut. Stiskněte tlačítko START.
Fáze 7 /8
Po usmažení vložte kuřecí křídla do mísy s omáčkou. Kuřecí křídla omáčkou obalte a ihned podávejte.
Fáze 8 /8
Ozdobte nasekanou jarní cibulkou a bílým sezamem.