Sladké křehké těsto
- Celková doba 2 hod. 15 min
- 15 min
Příprava - 0 min
Vaření - 2 hod.
Chlazení
Přísady
8 os.
80 g Máslo
80 g Cukr
1 Žloutek
1 špet. Sůl
100 g Hladká mouka
100 g Hladká mouka
1 cl Voda
Příslušenství
Šlehač
Příprava
Fáze 1 /6
Máslo vyndejte z lednice 1 hodinu před přípravou těsta a nakrájejte ho na kostičky nebo dejte na 5–10 sekund do mikrovlnky, aby lehce změklo (aniž by se rozpustilo).
Fáze 2 /6
Do mísy přístroje přidejte cukr, žloutek, vodu, máslo a sůl. Stiskněte "Start".
Fáze 3 /6
Přidejte první množství mouky a stiskněte "Start".
Fáze 4 /6
Přidejte druhé množství mouky a stiskněte "Start".
Fáze 5 /6
Těsto položte na pomoučený povrch. Z těsta vytvarujte bochník, zabalte ho do čisté utěrky a dejte na 2 hodiny do lednice.
Fáze 6 /6
Těsto je hotové, můžete ho použít v dalším receptu nebo ho vyválet a péct na 160 stupňů po dobu 15 minut.