Sicilské Arancini
- Celková doba 1 hod. 10 min
- 35 min
Příprava - 35 min
Vaření - 0 min
Chlazení
Přísady
4 os.
80 g Rýže na italské rizoto Arborio
20 g Oloupaná šalotka
6 g Tymián
15 g Dopio rajský protlak
0.25 l Bílé víno
0.25 l Zeleninový vývar
12 g Strouhaný parmezán nebo pecorino
Sůl a pepř
104 g Tuňák lemone
24 ml Olivový olej
80 g Oloupaná šalotka
60 g Rajský protlak dvojitý Mutti
24 g Tymián
28 g Mrkev
60 g Sušená rajčata
32 g Bazalka
32 g Hrášek
1 ks Mozzarella
Sůl a pepř
300 g Panko strouhanka
4 ks Vejce
1 ml Olej na smažení
Příprava
Fáze 1 /9
Základ na Arancini: V rendlíku nasucho orestujeme nakrájenou šalotku, postupně přisypeme rizotovou rýži s rajským protlakem a tymiánem.
Fáze 2 /9
Takto připravený základ důkladně promícháme a podlijeme bílým vínem. Necháme odpařit alkohol. Po odpaření podlijeme základ zeleninovým vývarem.
Fáze 3 /9
Základ na Arancini vaříme 15 minut. Po provaření základ přendáme na tenký plech a posypeme strouhaným parmezánem. Necháme vychladnout.
Fáze 4 /9
Náplň na Arancini: Na předem rozehřátou pánev nalijeme olivový olej, na kterém postupně orestujeme šalotku, citrónového tuňáka, nakrájenou mrkev, tymián a sušená rajčata.
Fáze 5 /9
Takto připravenou směs důkladně promícháme a přidáme rajský protlak, bazalku, hrášek.
Fáze 6 /9
Směs dle chuti osolíme a opepříme a důkladně promícháme, na konec do směsi přidáme nakrájenou mozzarellu.
Fáze 7 /9
Směs na Arancini necháme vychladnout a postupně plníme do předem připravené rýže.
Fáze 8 /9
Jednotlivé Arancini důkladně utáhneme a obalíme v trojobalu s panko strouhankou. Připravené Arancini smažíme v horkovzdušné fritéze při teplotě 220C – 12 minut.
Fáze 9 /9
Arancini servírujeme s tomatovou salsou a Rukolovým salátem.