Sicilské Arancini od Zdeňka Křížka
Tefal
Recept od Tefal

Sicilské Arancini od Zdeňka Křížka

ratings.0

-/5 -

  • Celková doba 1 hod. 10 min
  • Příprava
    35 min
  • Vaření
    35 min
  • Chlazení
    0 min

Přísady

4 os.

  • 80 g Rýže na italské rizoto Arborio

  • 20 g Oloupaná šalotka

  • 6 g Tymián

  • 15 g Dopio rajský protlak

  • 0.25 l Bílé víno

  • 0.25 l Zeleninový vývar

  • 12 g Strouhaný parmezán nebo pecorino

  • Sůl a pepř

  • 104 g Tuňák lemone

  • 24 ml Olivový olej

  • 80 g Oloupaná šalotka

  • 60 g Rajský protlak dvojitý Mutti

  • 24 g Tymián

  • 28 g Mrkev

  • 60 g Sušená rajčata

  • 32 g Bazalka

  • 32 g Hrášek

  • 1 ks Mozzarella

  • Sůl a pepř

  • 300 g Panko strouhanka

  • 4 ks Vejce

  • 1 ml Olej na smažení

Příprava

Fáze 1 /9

Základ na Arancini: V rendlíku nasucho orestujeme nakrájenou šalotku, postupně přisypeme rizotovou rýži s rajským protlakem a tymiánem.

  • 80g Rýže na italské rizoto Arborio
  • 20g Oloupaná šalotka
  • 6g Tymián
  • 15g Dopio rajský protlak

Fáze 2 /9

Takto připravený základ důkladně promícháme a podlijeme bílým vínem. Necháme odpařit alkohol. Po odpaření podlijeme základ zeleninovým vývarem.

  • 0.25l Bílé víno
  • 0.25l Zeleninový vývar

Fáze 3 /9

Základ na Arancini vaříme 15 minut. Po provaření základ přendáme na tenký plech a posypeme strouhaným parmezánem. Necháme vychladnout.

  • 12g Strouhaný parmezán nebo pecorino

Fáze 4 /9

Náplň na Arancini: Na předem rozehřátou pánev nalijeme olivový olej, na kterém postupně orestujeme šalotku, citrónového tuňáka, nakrájenou mrkev, tymián a sušená rajčata.

  • 104g Tuňák lemone
  • 24ml Olivový olej
  • 80g Oloupaná šalotka
  • 24g Tymián
  • 28g Mrkev
  • 60g Sušená rajčata

Fáze 5 /9

Takto připravenou směs důkladně promícháme a přidáme rajský protlak, bazalku, hrášek.

  • 60g Rajský protlak dvojitý Mutti
  • 32g Hrášek

Fáze 6 /9

Směs dle chuti osolíme a opepříme a důkladně promícháme, na konec do směsi přidáme nakrájenou mozzarellu.

  • 1ks Mozzarella
  • Sůl a pepř

Fáze 7 /9

Směs na Arancini necháme vychladnout a postupně plníme do předem připravené rýže.

Fáze 8 /9

Jednotlivé Arancini důkladně utáhneme a obalíme v trojobalu s panko strouhankou. Připravené Arancini smažíme v horkovzdušné fritéze při teplotě 220C – 12 minut.

  • 300g Panko strouhanka
  • 4ks Vejce

Fáze 9 /9

Arancini servírujeme s tomatovou salsou a Rukolovým salátem.