Shakshuka s vejci - recept Cookeo | Tefal
Tefal
Recept od Tefal

Shakshuka s vejci

Hodnocení 5 hvězdiček (průměr)

5/5 -

  • Celková doba 15 min
  • Příprava
    10 min
  • Vaření
    5 min
  • Chlazení
    0 min

Přísady

2 os.

  • 200 g Drcená rajčata

  • 2 Červená paprika, nakrájená na tenké proužky

  • 0.5 Cibule, oloupaná a najemno nakrájená

  • 1 strou. Stroužky česneku, oloupané a rozdrcené

  • 1 čl Římský kmín

  • 5 sní. Najemno nasekaná petržel

  • 5 sní. Najemno nasekaný koriandr

  • 1 pl. Olivový olej

  • 50 ml Voda

  • 2 Vejce

Příprava

Fáze 1 /6

Připravte si přísady.

  • 200g Drcená rajčata
  • 2 Červená paprika, nakrájená na tenké proužky
  • 0.5 Cibule, oloupaná a najemno nakrájená
  • 1strou. Stroužky česneku, oloupané a rozdrcené
  • 1čl Římský kmín
  • 5sní. Najemno nasekaná petržel
  • 5sní. Najemno nasekaný koriandr
  • 1pl. Olivový olej
  • 50ml Voda
  • 2 Vejce

Fáze 2 /6

Nalijte olej do hrnce.

  • 1pl. Olivový olej

Fáze 3 /6

Osmažte cibuli, česnek a papriky.

  • 2 Červená paprika, nakrájená na tenké proužky
  • 0.5 Cibule, oloupaná a najemno nakrájená
  • 1strou. Stroužky česneku, oloupané a rozdrcené

Fáze 4 /6

Přidejte římský kmín a polovinu bylinek. Přidejte drcená rajčata a vodu. Promíchejte.

  • 1čl Římský kmín
  • 5sní. Najemno nasekaná petržel
  • 5sní. Najemno nasekaný koriandr

Fáze 5 /6

Vaření v tlakovém hrnci

Fáze 6 /6

Opatrně rozklepněte vejce na povrch. Počkejte 5 minut a poté podávejte s bylinkami.

  • 2 Vejce