Sekaná
- Celková doba 7 hod. 20 min
- 20 min
Příprava - 1 hod.
Vaření - 6 hod.
Chlazení
Kompatibilní spotřebiče (1)
Přísady
8 os.
10 g Máslo
1 Cibule
1 pl. Kuchyňský olej
800 g Vysoký roštěnec (mleté hovězí)
100 g Strouhanka
1 Vejce
20 cl Mléko
2 pl. Worcestrová omáčka
2 pl. Italské koření
1 pl. Kečup
3 pl. Nasekaná petrželka
120 g Kečup
20 g Hořčice
1 čl Hnědý cukr (4 g)
Sůl, pepř
Příprava
Fáze 1 /8
Dortovou formu o rozměrech 25 x 15 cm vyložte pečicím papírem. Pečicí papír potřete máslem.
Fáze 2 /8
Oloupejte a nakrájejte cibuli na velké kostky. Na pánvi rozehřejte olej, přidejte nakrájenou cibuli a na mírném ohni ji smažte, dokud nezesklovatí. Nechte vychladnout.
Fáze 3 /8
V míse smíchejte mleté maso, strouhanku, vychladlou cibuli, vejce a mléko. Osolte a opepřete, přidejte worcestrovou omáčku, italské koření, kečup a petrželku. Vymíchejte do hladka. Směs nalijte do formy.
Fáze 4 /8
V míse smíchejte kečup, hořčici a hnědý cukr. Směsí potřete maso ve formě.
Fáze 5 /8
Předehřejte troubu na 180 °C. Zapněte spotřebič. Zvolte program BAKE (pečení) při 180 °C a nastavte dobu pečení na 5 minut. Stiskněte tlačítko START.
Fáze 6 /8
Po předehřátí dejte dortovou formu na mřížku. Mřížku dejte do prostřední polohy trouby.
Fáze 7 /8
Přístroj zapněte. Zvolte program BAKE (pečení) při 180 °C a nastavte dobu pečení na 1 hodinu. Stiskněte tlačítko START.
Fáze 8 /8
Nechte sekanou vychladnout a poté ji odložte do chladničky alespoň na 6 hodin. Asi 20 minut před podáváním vyjměte z chladničky. Vyjměte ji z formy, nakrájejte na plátky a podávejte se zeleným nebo zelným salátem.