Schwarzwaldský dort - recept Kitchen Machines Touch | Tefal
Tefal
Recept od Tefal

Schwarzwaldský dort

ratings.0

-/5 -

  • Celková doba 1 hod. 35 min
  • Příprava
    1 hod.
  • Vaření
    35 min
  • Chlazení
    0 min

Přísady

8 os.

  • 6 Vaječné bílky

  • 6 Vaječné žloutky

  • 250 g Cukr

  • 6 pl. Horká voda

  • 200 g Hladká mouka

  • 75 g Kukuřičný škrob

  • 50 g Kakaový prášek

  • 12 g Prášek do pečiva

  • 1 Sklenice višní

  • 25 g Kukuřičný škrob

  • 2 pl. Třešňová pálenka Kirsch

  • 80 cl Šlehačka

  • 1 Ztužovač šlehačky

  • 5 g Cukr

  • 12 Amarena třešně

  • 100 g Čokoládové hobliny

Příslušenství

  • Flex metla
    Flex metla
  • Šlehač
    Šlehač

Příprava

Fáze 1 /19

Troubu předehřejte na 200 stupňů, horní/spodní ohřev.

Fáze 2 /19

Vyšlehejte bílky podle receptu a dejte stranou. Stiskněte "Start".

  • 6 Vaječné bílky

Fáze 3 /19

Do umyté mísy stroje přidejte žloutky, vodu a cukr a stiskněte "Start".

  • 6 Vaječné žloutky
  • 250g Cukr
  • 6pl. Horká voda
  • Flex metla

Fáze 4 /19

Přes síto přidejte do mísy stroje mouku, škrob, prášek do pečiva a kakao. Jemně setřete stěrkou.

  • 200g Hladká mouka
  • 75g Kukuřičný škrob
  • 50g Kakaový prášek
  • 12g Prášek do pečiva

Fáze 5 /19

Stěrkou vmíchejte do těsta bílky.

Fáze 6 /19

Těsto nalijte do vymazané, moukou vysypané formy.

Fáze 7 /19

Dort pečte v předehřáté troubě cca 30-35 minut. Snižte teplotu každých 10 minut o 10 stupňů až na 150 stupňů.

Fáze 8 /19

Do samostatné mísy sceďte višně a slijte šťávu. Šťávu rozdělte na dvě poloviny. Jednu polovinu přiveďte v hrnci k varu.

  • 1 Sklenice višní

Fáze 9 /19

Smíchejte druhou polovinu třešňové šťávy se škrobem. Tuto směs přilijte do hrnce a přiveďte k varu, poté stáhněte z ohně.

  • 1 Sklenice višní
  • 25g Kukuřičný škrob

Fáze 10 /19

Přidejte třešně do směsi umístěné v hrnci.

Fáze 11 /19

Do mísy stroje přidejte ztužovač smetany a cukr, poté nalijte smetanu a stiskněte "Start".

  • 80cl Šlehačka
  • 1 Ztužovač šlehačky
  • 5g Cukr
  • Flex metla

Fáze 12 /19

Vychladlý korpus rozkrojte na tři části. Spodní pokapejte lžící višňové pálenky a zalijte třešňovou směsí.

Fáze 13 /19

Na višňovou směs rozetřete v tenké vrstvě krém.

Fáze 14 /19

Navrch položte druhou část dortové vrstvy, opět pokapejte lžící pálenky a potřete krémem.

Fáze 15 /19

Nahoru položte třetí část dortu.

Fáze 16 /19

Nalijte tři polévkové lžíce zbývajícího krému do zdobícího sáčku.

Fáze 17 /19

Krémem potřete celý dort.

Fáze 18 /19

Pomocí zdobícího sáčku udělejte na vršek dortu 12 pusinek a ozdobte třešněmi.

  • 12 Amarena třešně

Fáze 19 /19

Vršek a boky dortu můžete posypat čokoládovými hoblinkami.

  • 100g Čokoládové hobliny