Sýrové bochánky Gougères - recept Kitchen Machines Touch | Tefal
Tefal
Recept od Tefal

Sýrové bochánky Gougères

ratings.0

-/5 -

  • Celková doba 45 min
  • Příprava
    25 min
  • Vaření
    20 min
  • Chlazení
    0 min

Přísady

8 os.

  • 70 g Máslo

  • 16.5 cl Voda

  • 3 g Cukr

  • 3 g Sůl

  • 100 g Mouka

  • 170 g Vejce

  • 70 g Strouhaný sýr

  • 2 špet. Pepř

  • 2 špet. Mletý muškátový oříšek

  • 30 g Strouhaný sýr

  • 1 Vejce

Příslušenství

  • Šlehač
    Šlehač

Příprava

Fáze 1 /11

Troubu předehřejte na 180 stupňů.

Fáze 2 /11

Do hrnce dejte vodu, sůl, cukr a na kostičky nakrájené máslo. Nechte provařit, aby se máslo rozpustilo.

  • 70g Máslo
  • 16.5cl Voda
  • 3g Cukr
  • 3g Sůl

Fáze 3 /11

Sundejte z plotny a najednou přidejte mouku. Vraťte na mírný oheň a rychle promíchejte vařečkou. Těsto by se mělo odtrhnout od okrajů formy a vytvořit kouli.

  • 100g Mouka

Fáze 4 /11

V samostatné misce zvažte vejce a lehce je rozšlehejte metličkou.

  • 170g Vejce

Fáze 5 /11

Vložte těsto do mísy stroje. Stisknutím tlačítka "Start" snížíte teplotu těsta, aby se vejce po přidání nesrazila.

  • Šlehač

Fáze 6 /11

Stiskněte "Start" a poté po troškách přidávejte rozšlehaná vejce a nechte stroj běžet. Množství vajec upravte pravidelnou kontrolou konzistence těsta: na konci šlehače by mělo tvořit tuhý vrchol.

  • Šlehač

Fáze 7 /11

Přidejte nastrouhaný sýr a koření a stiskněte "Start".

  • 70g Strouhaný sýr
  • 2špet. Pepř
  • 2špet. Mletý muškátový oříšek

Fáze 8 /11

Vymažte plech. Těsto na gougère dejte do cukrářského sáčku opatřeného rýhovanou tryskou o průměru 8 mm a tvarujte z něj kuličky o průměru asi 2 cm.

Fáze 9 /11

V samostatné misce rozklepněte poslední vejce. Bochánky potřete a posypeme strouhaným sýrem.

  • 30g Strouhaný sýr
  • 1 Vejce

Fáze 10 /11

Pečte asi 15-20 minut na 180 stupňů, po 10 minutách otevřete dvířka, abyste odstranili vlhkost. Nechte vychladnout na mřížce.

Fáze 11 /11

Dobrou chuť!